main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/11/2013, Υπογραφή σύμβασης για την ανακατασκευή τμημάτων της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου του Δήμου Χανίων

Την σύμβαση ύψους 200.000 ευρώ για την ανακατασκευή τμημάτων της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου του δήμου Χανίων υπέγραψε σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του δημάρχου Χανίων Μανόλη Σκουλάκη. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο οδικό τμήμα όπου έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα σύμφωνα με το δήμαρχο Χανίων και που η υλοποίηση του θα παράσχει ασφάλεια στους πολίτες, και ομαλή κυκλοφορία. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης «είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας ενώ συζητήσαμε ακόμη για την πορεία του ΕΣΠΑ στα Χανιά. Όλα τα έργα του δήμου πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, όπως επίσης κα τα τελευταία έργα που εντάξαμε και είναι η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης στην Νέα Κυδωνία, η πορεία υλοποίησης του τελωνείου, της παλιάς πόλης, και όλα τα έργα που εκτελεί η ΔΕΥΑΧ».

Παράλληλα-τόνισε ο Περιφερειάρχης- βλέπουμε και την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ, που θα υπάρχουν Αστικά Ολοκληρωμένα και Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου, και ο δήμος Χανίων πρωτοπορεί με τις μελέτες που έχει ολοκληρώσει και είναι στη φάση υλοποίησης.

Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι οι συναντήσεις με τους δημάρχους όλης της Κρήτης για το ΕΣΠΑ θα συνεχιστούν «γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει ως Περιφέρεια είναι οι φάσεις υλοποίησης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, που η Περιφέρεια Κρήτης επιτυγχάνει τους στόχους, και μάλιστα στην πρόσφατη συνεδρίαση της ειδικής μόνιμης επιτροπής των Περιφερειών στην Βουλή για την πορεία του ΕΣΠΑ, ο γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Γιαννούσης είπε ότι η Κρήτη είναι η βιτρίνα μας και ότι βγάζουμε ασπροπρόσωπη τη χώρα για πάρα πολλά προγράμματα που εκτελούμε ως Περιφέρεια Κρήτης. Οι απορροφήσεις, οι εντάξεις νέων έργων θα συνεχιστούν με την ίδια δύναμη» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του «για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο ενός σημαντικού έργου για το δήμο Χανίων. Είναι έργο το οποίο θα εκτελεστεί στην περιοχή της Παρηγοριάς, ένα σημείο μικρό μεν αλλά πάρα πολύ επικίνδυνο και νομίζω ότι θα ικανοποιηθεί όλος ο κόσμος για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή αυτή».

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Κέτη Ιερωνυμάκη, η μηχανολόγος-μηχανικός ΤΕ της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Χρυσή Μελισσουργάκη, και ο ανάδοχος του έργου Ιωσήφ Καμπουράκης.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στην μελέτη, συνολικής επιφάνειας 8.100,00 μ2, θα είναι τμηματικές κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου από την γέφυρα του Κλαδισού έως περίπου το Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλου, το οποίο είναι εντός της εγκεκριμένης Πολεοδομικής Μελέτης “Παρηγοριάς”, και επισκευή μικρής κλίμακας (τοπική παρέμβαση) στο επόμενο τμήμα έως την διακλάδωση προς τους Αγίους Αποστόλους (φωτεινοί σηματοδότες).

p1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Οδικό δίκτυο/Προσβασιμότητα ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.