main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/6/2013, Υπεγράφη η σύμβαση για την κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων από το Δήμαρχο Χανίων Μ. Σκουλάκη: Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 το πρωί, στο Δημαρχείο Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και του ανάδοχου εργολάβου η σύμβαση για την ανάθεση του έργου “Κατεδάφιση Παλιού Νοσοκομείου Χανίων”, προϋπολογισμού 1.600.000 €.

 

Το εν λόγω υποέργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007-2013, περιλαμβάνεται στην πράξη «Κατασκευή και εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Δήμο Χανίων» και αφορά την κατεδάφιση περίπου 36.500 m3 των κτισμάτων του παλιού νοσοκομείου.

 

«Σημαντική για τον Δήμο Χανίων» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, καθώς, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, το ζήτημα της κατεδάφισης του παλιού νοσοκομείου και της κατασκευής κέντρου υγείας αστικού τύπου αποτέλεσε στοίχημα για τη δημοτική αρχή από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της. “Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική και για μένα προσωπικά” πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης, τονίζοντας ότι με το ζήτημα του παλιού νοσοκομείου ασχολείται από το 1989, υποστηρίζοντας ως μοναδική λύση αυτή της κατεδάφισης.

 

Με δεδομένη τη μεγάλη αύξηση του ποσοστού των πολιτών, που επισκέπτονται το νέο νοσοκομείο για την παροχή υπηρεσιών υγείας, η δημιουργία του Κέντρου Υγείας κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση στο υπάρχον σήμερα νοσοκομείο και να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, κυρίως στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης”, ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.

 

Όπως συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χανίων «η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής δεδομένου ότι από την ημέρα της μεταφοράς του στο νέο κτίριο στις Μουρνιές, ο χώρος είχε εγκαταλειφθεί. Αποτελούσε εστία μόλυνσης, «καταφύγιο» αστέγων, ενώ είχε καταγγελθεί πολλές φορές και κλοπή υλικού από ότι είχε απομείνει στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου, μετά τη μεταφορά του στο νέο. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το κτίριο του Κέντρου Υγείας καθώς και οι απαραίτητοι χώροι κίνησης και στάθμευσης που το περιβάλλουν, θα κατασκευαστούν στο τμήμα έκτασης 5.848,41 τετραγωνικών μέτρων όπου προβλέπονται χρήσεις υγείας. Η υπόλοιπη έκταση θα αξιοποιηθεί μελλοντικά για την διαμόρφωση χώρων πρασίνου καθώς και κοινόχρηστων χώρων και υποδομών που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».

 

Ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε για τη θετική αυτή εξέλιξη τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπο Δουλγεράκη, το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.

 

Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου, κ. Ιωάννης Δρακάκης, γνωστοποίησε ότι οι εργασίες κατεδάφισης θα ξεκινήσουν άμεσα, αφού προηγηθούν κάποιες προπαρασκευαστικές εργασίες και έλεγχοι στο σημείο. Η κατεδάφιση θα πραγματοποιηθεί με μηχανικά μέσα και όπως εκτιμάται θα ολοκληρωθεί νωρίτερα του χρονικού διαστήματος των έξι μηνών, που προβλέπεται στη σύμβαση.

 

Στη σπουδαιότητα του έργου αναφέρθηκε και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης, κάνοντας λόγο για σημαντική εξέλιξη για την πόλη των Χανίων. “Με τη λειτουργία του αστικού Κέντρου Υγείας, θα υπάρξει αποσυμφόρηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου Χανίων για παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και θα μπορέσει να αναπτυχθεί καλύτερα η παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης”, υπογράμμισε ο κ. Δουλγεράκης.

 

«Η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου αποτελεί ένα πολύ μεγάλο “στοίχημα» για τη δημοτική αρχή των Χανίων και ένα από τα σημαντικότερα έργα που εκτελούμε στο Δήμο μας» επισήμανε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος επί Τεχνικών Έργων Μανώλης Κεμεσίδης, προσθέτοντας ότι «ο χώρος του παλιού νοσοκομείου θα «κλείσει» ενώ έχουν προβλεφθεί και οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» σημειώνοντας ότι η κατεδάφιση θα αρχίσει από το παλιό κτίριο της αιμοδοσίας.

 

Σημειώνεται ότι η πράξη “Κατασκευή και εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στον Δήμο Χανίων”, συνολικού προϋπολογισμού 4.499.630,00 €, περιλαμβάνει εκτός από το υποέργο “Κατεδάφιση παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων”, την κατασκευή του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2.589.000,00 € και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 310.630,00 €.

p1

p2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων