main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/09/2013,“Έπεσαν” οι υπογραφές για την επέκταση του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου μέσω του Jessica Από τον Υπουργό Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη & το Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη

Υπεγράφη σήμερα, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο, από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Δήμαρχο Χανίων, κ. Μανώλη Σκουλάκη και τον Πρόεδρο της «ΚΥΔΩΝ» Δημοτική Α.Ε. κ. Γεώργιο Πουλιδάκη, η σύμβαση για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «JESSICA».

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, αφορά στην προσθήκη πέντε υπέργειων ορόφων στο Δημοτικό Σταθμό Αυτοκινήτων στην οδό Περίδου, με σκοπό τη δημιουργία 196 νέων θέσεων στάθμευσης ούτως ώστε – μετά την επένδυση – το δημοτικό παρκινγκ να διαθέτει συνολικά 330 θέσεις στάθμευσης. Μέσω αυτού η Δημοτική Αρχή των Χανίων επιχειρεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σημερινής σύμβασης καθώς όπως ανέφερε «από την αρχή της δημοτικής μας θητείας είχα ταχθεί υπέρ της υλοποίησης του έργου αυτού, που θεωρούμε ότι δώσει σημαντική ''''ανάσα'''' στο χρόνιο πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης των Χανίων συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην περαιτέρω ενίσχυση του εμπορικού κέντρου» προσθέτοντας πως «η επέκταση του δημοτικού παρκινγκ αποτελούσε ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 15 χρόνια το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή έρχεται – με σχέδιο και συστηματικότητα – να υλοποιήσει, τηρώντας  μια ακόμα προεκλογική δέσμευση της».

Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης έκανε γνωστό πως η δημοπράτηση του έργου θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – και πιο συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου – τονίζοντας πως «η Δημοτική Αρχή των Χανίων σε μία περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καταφέρνει με συστηματική προσπάθεια και τεκμηριωμένο σχεδιασμό, να αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, όπως το «JESSICA», προκειμένου να  υλοποιεί  σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του δήμου μας που λειτουργούν προς όφελος όλων των πολιτών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για να επιτευχθεί το εν λόγω θετικό αποτέλεσμα για το Δήμο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της «ΚΥΔΩΝ» Δημοτική Α.Ε. κ. Γεώργιο Πουλιδάκη, για την αδιάλειπτη προσπάθεια του σε όλα τα στάδια μέχρι να υπογραφεί η σχετική σύμβαση του έργου.

 Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε πρόγραμμα «JESSICA» σημειώνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό που το πρόγραμμα «JESSICA» ξεκινάει από την Κρήτη, καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, με το οποίο πετυχαίνουμε την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αποδεικνύεται ότι το ΕΣΠΑ δεν είναι αριθμοί, είναι ανάπτυξη χειροπιαστή, και στην κρίση απαντάμε με έργα, απαντάμε με ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

 Σημειώνεται ότι ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός “JESSICA” (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas - Κοινή ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές), αφορά σε επενδύσεις για έργα αστικής ανάπτυξης σε τομείς όπως: αναβάθμιση αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα μεταφορών, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, κ.λ.π.

 

p1

 

 

 

π1

π2

#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#ΚΥΔΩΝ

logo imageσυμβαίνει

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»