main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/09/2013,“Έπεσαν” οι υπογραφές για την επέκταση του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου μέσω του Jessica Από τον Υπουργό Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη & το Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη

Υπεγράφη σήμερα, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο, από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Δήμαρχο Χανίων, κ. Μανώλη Σκουλάκη και τον Πρόεδρο της «ΚΥΔΩΝ» Δημοτική Α.Ε. κ. Γεώργιο Πουλιδάκη, η σύμβαση για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «JESSICA».

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, αφορά στην προσθήκη πέντε υπέργειων ορόφων στο Δημοτικό Σταθμό Αυτοκινήτων στην οδό Περίδου, με σκοπό τη δημιουργία 196 νέων θέσεων στάθμευσης ούτως ώστε – μετά την επένδυση – το δημοτικό παρκινγκ να διαθέτει συνολικά 330 θέσεις στάθμευσης. Μέσω αυτού η Δημοτική Αρχή των Χανίων επιχειρεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σημερινής σύμβασης καθώς όπως ανέφερε «από την αρχή της δημοτικής μας θητείας είχα ταχθεί υπέρ της υλοποίησης του έργου αυτού, που θεωρούμε ότι δώσει σημαντική ''''ανάσα'''' στο χρόνιο πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης των Χανίων συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην περαιτέρω ενίσχυση του εμπορικού κέντρου» προσθέτοντας πως «η επέκταση του δημοτικού παρκινγκ αποτελούσε ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 15 χρόνια το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή έρχεται – με σχέδιο και συστηματικότητα – να υλοποιήσει, τηρώντας  μια ακόμα προεκλογική δέσμευση της».

Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης έκανε γνωστό πως η δημοπράτηση του έργου θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – και πιο συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου – τονίζοντας πως «η Δημοτική Αρχή των Χανίων σε μία περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καταφέρνει με συστηματική προσπάθεια και τεκμηριωμένο σχεδιασμό, να αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, όπως το «JESSICA», προκειμένου να  υλοποιεί  σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του δήμου μας που λειτουργούν προς όφελος όλων των πολιτών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για να επιτευχθεί το εν λόγω θετικό αποτέλεσμα για το Δήμο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της «ΚΥΔΩΝ» Δημοτική Α.Ε. κ. Γεώργιο Πουλιδάκη, για την αδιάλειπτη προσπάθεια του σε όλα τα στάδια μέχρι να υπογραφεί η σχετική σύμβαση του έργου.

 Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε πρόγραμμα «JESSICA» σημειώνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό που το πρόγραμμα «JESSICA» ξεκινάει από την Κρήτη, καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, με το οποίο πετυχαίνουμε την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αποδεικνύεται ότι το ΕΣΠΑ δεν είναι αριθμοί, είναι ανάπτυξη χειροπιαστή, και στην κρίση απαντάμε με έργα, απαντάμε με ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

 Σημειώνεται ότι ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός “JESSICA” (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas - Κοινή ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές), αφορά σε επενδύσεις για έργα αστικής ανάπτυξης σε τομείς όπως: αναβάθμιση αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα μεταφορών, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, κ.λ.π.

 

p1

 

 

 

π1

π2

#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#ΚΥΔΩΝ