main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

2/12/2013, Εθιμοτυπική Επίσκεψη Πρέσβειρας Δανίας στην Ελλάδα στον Δήμο Χανίων: Πολιτισμός & Τουρισμός στο Επίκεντρο της Συνάντησης

Η διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Δανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και της Πρέσβειρας της Δανίας στην Ελλάδα, Mette Knudsen.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξετάστηκε η ενδυνάμωση των πολιτιστικών ανταλλαγών των δύο πλευρών, μέσω της διοργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς επίσης και η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, καλωσορίζοντας την Πρέσβειρα της Δανίας αναφέρθηκε στο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδος-Δανίας, το οποίο χαρακτήρισε πολύ καλό, καθώς όπως παρατήρησε οι δύο χώρες συνεργάζονται τακτικά, τόσο διαβουλευόμενες διμερώς, όσο και στα πλαίσια ή επ’ ευκαιρία συναντήσεων σε διεθνείς οργανισμούς.

Υπολογίζεται ότι στη Δανία διαβιούν περί τους δυο χιλιάδες (2.000) Έλληνες. Οι περισσότεροι είναι εγκατεστημένοι στην ευρύτερη περιοχή της Κοπεγχάγης, όπου έχει την έδρα της και η «Κοινότητα Ελλήνων Δανίας»”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουλάκης, τονίζοντας ότι τόσο η Ελληνική Πρεσβεία στην Κοπεγχάγη, όσο και η Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα προσπαθούν να ενισχύσουν περαιτέρω τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών με εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις, κ.α.

Από την πλευρά της η Πρέσβης της Δανίας επεσήμανε ότι τα Χανιά αποτελούν αγαπημένο προορισμό διακοπών για τους Δανούς, οι οποίοι τοποθετούν την πόλη μας στις βασικές τους προτιμήσεις. Η κα. Knudsen απέδωσε το συγκεκριμένο γεγονός τόσο στις φυσικές ομορφιές των Χανίων όσο και στο γεγονός της ασφάλειας και του ήρεμου περιβάλλοντος, που επικρατεί για τους επισκέπτες.

Για την αύξηση των αφίξεων από Σκανδιναβικές χώρες στα Χανιά, και κυρίως από τη Νορβηγία και τη Δανία έκανε λόγο από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη, αναφέρθηκε στη δράση, που διοργανώνει το προσεχές διάστημα ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Χανίων και η οποία περιλαμβάνει επίσκεψη στην Κοπεγχάγη.

Την Πρέσβειρα της Δανίας, Mette Knudsen, συνόδευσε η Πρόξενος της Δανίας στα Χανιά, Συρματένια Παρασκάκη.

Από πλευράς Δήμου Χανίων προσφέρθηκαν στην Πρέσβειρα αναμνηστική τιμητική πλακέτα, καθώς και εκδόσεις του Δήμου.

p1

p2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Τουρισμός

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά