main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/2/13, Δράσεις από το Δήμο Χανίων για την για την πληροφόρηση & συμβουλευτική στήριξη των ανέργων

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα σεμινάρια ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης που οργανώνει το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάπτυξη /ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων. Οι υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής παρέχονται από εξειδικευμένο σύμβουλο απασχόλησης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 (μετά από ραντεβού) και αφορούν τις κάτωθι ενότητες:

 

  1. Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος (CV) με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο

  2. Τεχνικές προσέγγισης της αγοράς εργασίας

  3. Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αναζήτηση απασχόλησης

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων (Οδ. Υψηλαντών & Καραϊσκάκη γωνία, Χανιά, 73135) στο τηλέφωνο 2821 3 41766 (αρμόδιοι υπάλληλοι: Πόπη Μαζοκοπάκη, Γιώργος Μουριζάκης).

 

Συνεργασία ΟΑΕΔ - Δήμου Χανίων

Για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του τοπικού ΟΑΕΔ και του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων συζήτησαν σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γαβριήλ Κουρής και ο Διευθυντής του ΚΠΑ ΟΑΕΔ Χανίων Γιώργος Μεντάκης, στο πλαίσιο συνάντησης που έλαβε χώρα στα γραφεία της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ (φωτ. 1).

 Όπως επισημάνθηκε η ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο μερών μπορεί να αποφέρει χρήσιμα αποτελέσματα στον τομέα της απασχόλησης, της εργασιακής συμβουλευτικής και της πληροφόρησης των ανέργων σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουρής πρότεινε να υπάρξει υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χανίων και ΟΑΕΔ στη βάση των πεδίων που μπορούν να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις από τους δύο φορείς καθώς όπως σημείωσε «η δικτύωση των ΟΤΑ με θεσμοθετημένους φορείς προώθησης της απασχόλησης κρίνεται απόλυτα αναγκαία ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες», πρόταση την οποία ο διευθυντής του ΟΑΕΔ θα αποστείλει στην κεντρική διοίκηση του Οργανισμού για να εξεταστεί.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουρής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Διευθυντή και τα στελέχη του ΟΑΕΔ για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας του Δήμου τονίζοντας πως «αυτή δεν έρχεται να υποκαταστήσει τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες προώθησης της απασχόλησης αλλά να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς αυτές, υποβοηθώντας και υποστηρίζοντας το έργο τους».

 

Νέα Ιστοσελίδα

Παράλληλα ο κ. Κουρής, με σχετική δήλωση του κάνει γνωστό πως έως τα τέλη του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί από το Δήμο η κατασκευή της νέας, ειδικής ιστοσελίδας του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης, στην οποία και θα αναρτώνται όλες οι προσφερόμενες θέσεις από δημόσιους φορείς, φορείς της Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης, κ.α., σε επίπεδο Ν. Χανίων αλλά και Περιφέρειας Κρήτης ενώ σε αυτή θα υπάρχει και χρήσιμο πληροφοριακό υλικό αναφορικά με εκδηλώσεις, άρθρα, συμβουλές ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, κ.α. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως λειτουργεί ήδη η σελίδα του Γραφείου στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook στη δ/νση: www.facebook.com/ergasiaChania

 Τέλος, ο κ. Κουρής επισημαίνει ότι «οι ραγδαίες αλλαγές στο χώρο της οικονομίας, της τεχνολογίας, αλλά και στην οργάνωση του κοινωνικών δομών έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η αυξημένη ανεργία, ο σκληρός ανταγωνισμός, οι ανακατατάξεις στις εργασιακές σχέσεις δημιουργούν πιέσεις και γεννούν ανάγκες για περισσότερη γνώση, για καλύτερη πληροφόρηση, για βελτίωση των δεξιοτήτων και για άμεση ενημέρωση των υποψήφιων για εργασία. Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων έρχεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά και συμβουλευτικά προς άνεργους συνδημότες μας, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για την προσφορά και ζήτηση στην αγορά εργασίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

p1

p2

#Κοινωνική Πολιτική,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Απασχόληση/Επιχειρηματικότητα

logo imageσυμβαίνει

“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, Λούλος Κεραμειών
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021