main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

9/08/2013, “Στήριξη των επαγγελματικών προοπτικών των νέων ανέργων από το Δήμο Χανίων” : Μέσω των προγραμμάτων του Γραφείου Πληροφόρησης & Προώθησης Απασχόλησης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο επαγγελματικής συμβουλευτικής με τίτλο: «Ανάπτυξη Επαγγελματικών Δεξιοτήτων: Αγορά Εργασίας: Αλλαγές, Προοπτικές & Ευκαιρίες» που διοργάνωσε για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και για ανέργους ηλικίας έως 30 ετών, ο Δήμος Χανίων μέσω του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης.

 Μέσω του εν λόγω σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σχετικά με τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, την αποτελεσματική προετοιμασία για μια συνέντευξη επιλογής προσωπικού και την άρτια σύνταξη βιογραφικού σημειώματος/συνοδευτικής επιστολής ενώ ειδική θεματική αφορούσε τις δυνατότητες ανάπτυξης του ηλεκτρονικού «επιχειρείν» ως εργαλείου ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των νέων.  

 Ιδιαίτερη σημαντική χαρακτήρισε ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Χανίων και υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφόρησης & Προώθησης της Απασχόλησης Γαβριήλ Κουρή την υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών καθώς όπως ανέφερε «στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, η στήριξη των νέων, ανέργων, ανθρώπων που αναζητούν μια θέση στην αγορά εργασίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Αυτό ακριβώς το κομμάτι της κοινωνίας μας καλούμαστε ως Δήμος να στηρίξουμε με τα επιστημονικά εργαλεία και τις γνώσεις που παράσχουμε μέσω καινοτόμων συμβουλευτικών δράσεων όπως με τα εν λόγω προγράμματα επιμόρφωσης που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων τα οποία θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα». Παράλληλα o κ. Κουρής ευχαρίστησε τους επιμορφωτές του σεμιναρίου Άννα Τσίγκου (Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, MSc) και Ηρακλή Μανδαλιανό (υπ. διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Κρήτης) για τη σημαντική βοήθεια τους στην επιτυχή υλοποίηση του σεμιναρίου.

“Υψηλό επίπεδο Ικανοποίησης”

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εν λόγω σεμιναρίου εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αυτού που έγινε από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, μέσω της χρήσης δομημένου ερωτηματολογίου που διανεμήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης.

 Σύμφωνα με αυτά, το περιεχόμενο του σεμιναρίου κάλυψε απόλυτα τις προσδοκίες των εκπαιδευομένων σε ποσοστό 100% ενώ χαρακτηριστικό είναι επίσης πως το σύνολο των συμμετεχόντων στο σεμινάριο θα πρότεινε και σε άλλους την παρακολούθηση αυτού. Πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης καταγράφηκαν από τους συμμετέχοντες αναφορικά με την οργάνωση του σεμιναρίου, το περιεχόμενο των παρουσιάσεων, το παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό και τους εισηγητές αυτού.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 17 άτομα με μέσο όρο ηλικίας αυτών τα 24 έτη. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών (90%) ήταν απόφοιτοι Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ-ΑΤΕΙ) με πολύ καλή γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας. Όσον αφορά το χρόνο ανεργίας των συμμετεχόντων η πλειοψηφία αυτών (57%) ήταν άνεργοι από 0-6 μήνες, ενώ το ποσοστό των συμμετεχόντων που ήσαν άνεργοι από 6-12 μήνες ήταν 19%.

 Τέλος, και σε ότι αφορά την βασική πηγή από την οποία ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για το σεμινάριο, το 30% αυτών ανέφερε ότι έλαβε γνώση είτε μέσω του διαδικτύου είτε μέσω των εφημερίδων ενώ σε μικρότερο ποσοστό ενημερώθηκαν οι νέοι για αυτό, μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου ή άλλων πηγών (π.χ. γνωστούς/φίλους κ.α.).

Συμμετέχοντες στο σεμινάριο με τους εισηγητές και το Γ.Γ.του Δήμου κ.Γαβριήλ Κουρή


#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Απασχόληση/Επιχειρηματικότητα