main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/7/2013, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ “Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο επαγγελματικής συμβουλευτικής για ανέργους”

Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο επαγγελματικής συμβουλευτικής για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και για ανέργους ηλικίας έως 30 ετών, διοργανώνει το διάστημα από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013, το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, στοχεύοντας στην ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων των νέων ανέργων και στην καλύτερη προετοιμασία αυτών για τις ευκαιρίες αλλά και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων και διοικητικά υπεύθυνο του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης Γαβριήλ Κουρή «στο πλαίσιο του εν λόγω σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα – μέσα από ειδικά σχεδιασμένα βιωματικά εργαστήρια - να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, την προετοιμασία για συνέντευξη επιλογής προσωπικού και τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής. Επίσης, οι εκπαιδευόμενοι θα εξασκηθούν σε θέματα σχετικά με την αποτελεσματική επικοινωνία, την ικανότητα συνεργασίας, τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες - ευκαιρίες που αυτές παρέχουν ενώ ειδική θεματική ενότητα θα αφορά στις δυνατότητες ανάπτυξης του ηλεκτρονικού επιχειρείν».

Το εν λόγω σεμινάριο – το οποίο εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο πλέγμα πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου Χανίων για τη συμβουλευτική υποστήριξη των ανέργων - χαρακτηρίζετε από μια καινοτόμα προσέγγιση καθώς όπως σημειώνει ο κ. Κουρής «σε αυτό θα χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτές, βιωματικές συμμετοχικές εκπαιδευτικές τεχνικές, οι οποίες είναι σύμφωνες με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και οι οποίες ενεργοποιούν τους εκπαιδευόμενους συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και στην αξιοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων και εμπειριών σε επιχειρησιακό επίπεδο».

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 6 ωρών συνολικά και θα υλοποιηθεί σε δύο τρίωρες ομαδικές συνεδρίες με εισηγητές τους: Άννα Τσίγκου, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (MSc) και Ηρακλή Μανδαλιανό, υποψήφιο διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σημειώνεται ότι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανέρχεται σε 16 άτομα και ότι για τη συμπλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (08.00 – 15.00) με το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων στο τηλέφωνο 2821 3 41766. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Αφίσα

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Απασχόληση/Επιχειρηματικότητα ,#Άνεργοι

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά