main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

16/5/2013, Κατασκευή νέων αντλιοστασίων στην Παλιά Πόλη από τη ΔΕΥΑΧ: Αυτοψία Δημάρχου Χανίων Μ. Σκουλάκη στα έργα της οδού Σήφακα

Τις εργασίες κατασκευής από την ΔΕΥΑΧ, του νέου σύγχρονης τεχνολογίας αντλιοστασίου λυμάτων Α2, στην οδό Σήφακα, επιθεώρησε σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Νίκη Αποστολάκη.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο αντλιοστάσια λυμάτων – το δεύτερο, Α9, βρίσκεται στην πλατεία μεταξύ Νεωρίων και παλιού Τελωνείου - που κατασκευάζονται μέσα στον ιστό του Ενετικού Λιμένα και της παλιάς πόλης των Χανίων.

Οι εν λόγω εργασίες αφορούν το τελευταίο στάδιο της κατασκευής των δύο νέων αντλιοστασίων λυμάτων και αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 20 ημέρες.

Από την Τρίτη 14 Μαΐου 2013, έχει εγκατασταθεί στο σημείο κατασκευής ένα ειδικό όχημα το οποίο θα πραγματοποιήσει την τοποθέτηση των ειδικών τσιμεντένιων κλωβών, μέσα στους οποίους θα τοποθετηθούν τα συστατικά μέρη των αντλιοστασίων.

Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών καθώς και των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, αλλά πρόκειται για άκρως απαραίτητες εργασίες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην περιοχή, αφού τα αντλιοστάσια αυτά θα αντικαταστήσουν μικρότερα και παλαιάς τεχνολογίας αντλιοστάσια που βρίσκονται, το ένα στην συμβολή των οδών Κατρέ και Σήφακα και το άλλο στην Ακτή Ενώσεως (οδός Ανδρογαίων) στο Ενετικό Λιμάνι”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα παλιά αντλιοστάσια ήταν κατασκευής 1983 και 1986, μονοθάλαμα, μικρής δυναμικότητας χωρίς τη δυνατότητα παράκαμψης (by-pass), χωρίς σύστημα απόσμησης και χρειαζόταν συνεχή συντήρηση με αποφρακτικά οχήματα που δημιουργούσαν αρκετές οχλήσεις στους επαγγελματίες της περιοχής και στην κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους.

Τα νέα αντλιοστάσια θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, διθάλαμα, με ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος στην περίπτωση που υπάρχει διακοπή ρεύματος και με σύγχρονο σύστημα απόσμησης.

Τα αντλιοστάσια αυτά θα βελτιώσουν σημαντικά την αποτελεσματική λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου της παλιάς πόλης, συνολικού μήκους 2,2 χιλιομέτρων, το οποίο εξυπηρετεί 2.250 υδρόμετρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 809.000 € και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

p1

p2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΕΥΑΧ

logo imageσυμβαίνει

"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στις 02/12/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»