main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/9/2013, “Υπογραφή συμβάσεων για έργα αποκατάστασης & ανάδειξης κτιρίων στην Παλιά Πόλη”: Από το Δήμαρχο Χανίων

Υπεγράφησαν σήμερα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και την εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας οι συμβάσεις για την υλοποίηση δύο ακόμα νέων έργων στην παλιά πόλη των Χανίων.

Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην Ρώσικου Στρατώνα για τη στέγαση Κέντρου Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων» π/υ 237,982.74 € και «Αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων παρόδου Κανεβάρο για τη Στέγαση και Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού», π/υ 317.309,20 €. Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτούνται μέσω του «Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013».

Αποκατάσταση κτιρίου πρ. Ρώσικου Στρατώνα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση Κτιρίου πρώην Ρώσικου Στρατώνα για την Στέγαση Κέντρου Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων» προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του ισόγειου, λιθόκτιστου κτιρίου εμβαδού περίπου 100 τ.μ., που βρίσκεται στο Δυτικό Ανάχωμα των Ενετικών Οχυρώσεων, ούτως ώστε στη συνέχεια να φιλοξενήσει ένα πρότυπο Κέντρο Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.

Αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων παρόδου Κανεβάρο

Όσον αφορά το έτερο έργο αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και λειτουργικής ενοποίησης δύο λιθόκτιστων κτιρίων ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων συνολικού εμβαδού περίπου 90 τ.μ., που βρίσκονται επί της παρόδου Κανεβάρο ούτως ώστε στη συνέχεια να στεγαστεί στον εκεί χώρο Συμβουλευτικός Σταθμός στον οποίο θα υλοποιούνται από το Δήμο και το ΔΟΚΟΙΠΠ προγράμματα πρόληψης αγωγής υγείας, ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως γυναίκες, νέοι, άνεργοι, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ.α.

Το εν λόγω έργο στο σύνολό του, είναι αλληλένδετο με τη δράση της προμήθειας Κινητής Μονάδας του Συμβουλευτικού Σταθμού, που είναι επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και θα αποτελεί τον υποστηρικτικό μηχανισμό για την υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και ευαισθητοποίησης, που θα σχεδιάζονται στον χώρο του Σταθμού. Η συγκεκριμένη δράση βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της δημοπράτησης.

Μ. Σκουλάκης: «Πολύ σημαντικό το έργο που έχει γίνει στην Παλιά Πόλη»

Την ικανοποίηση του για τις υλοποιούμενες παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου για την αναβάθμιση της περιοχής της Παλιάς Πόλης εξέφρασε με δηλώσεις – στο πλαίσιο υπογραφής της σύμβασης – ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης. Ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι «η αποκατάσταση και προστασία των ιστορικών στοιχείων της παλιάς πόλης, η ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού της χαρακτήρα, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η τόνωση των κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων εντός αυτής».

Παράλληλα στάθηκε στην πολύ σημαντική δουλειά – όπως τη χαρακτήρισε – που γίνεται από τη δημοτική αρχή στον τομέα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων τα τελευταία δυόμισι χρόνια καθώς ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων έργων του Δήμου Χανίων στο Ε.Σ.Π.Α. (τομεακά προγράμματα και ΠΕΠ Κρήτης), για την περίοδο 2011-2013, ανέρχεται έως σήμερα σε 42 έργα, π/υ άνω των 54 εκατ. ευρώ χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα έργα των άλλων Δήμων του νομού - άνω των 20 σε αριθμό - που ο Δήμος Χανίων -μέσω των υπηρεσιών του- υποστηρίζει και επιβλέπει σε τεχνικό επίπεδο.

p1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων