main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/12/2013,Απάντηση για στέγαση Γυμνασίου Κουνουπιδιανών

Αναφορικά με το δημοσίευμα, που φιλοξενείται στο φύλλο της 17ης/12/2013 της εφημερίδας σας, στη σελ. 14, με τίτλο: «Από το Δήμο Ενεργών Πολιτών - Νέα παρέμβαση για το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών – Απάντηση στη Δημοτική Αρχή» επανερχόμαστε, γνωστοποιώντας σας τα εξής:

  1. Η Υπηρεσία Δόμησης, με το με αριθμ. 8559/5287/9-10-13 έγγραφο της, βεβαίωσε ότι το αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας Ι.Ν. “Η Γέννησις της Θεοτόκου” δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ούτε κατά κανόνα - αφού η αρτιότητα εντός του διάσπαρτου τμήματος του οικισμού Κορακιές, στο οποίο βρίσκεται το αγροτεμάχιο, είναι 2.000 τ.μ. - αλλά ούτε και κατά παρέκκλιση - αφού δεν προϋφίσταται του 1985 καθώς έχει προέλθει από μεταγενέστερη κατάτμηση ευρύτερης έκτασης ιδιοκτησίας Ι.Ν. “Η Γέννησις της Θεοτόκου” - απορρίπτοντας κατά τρόπο σαφή που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης τα επιχειρήματα της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» σχετικά με τη δυνατότητα προσθήκης κτιρίων για τη στέγαση του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών στο παρακείμενο αγροτεμάχιο.

  1. Είναι απορίας άξιο γιατί η εν λόγω δημοτική παράταξη επιλέγει – για μία ακόμη φορά - την ανακύκλωση ενός θέματος που έχει ήδη απαντηθεί τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, «παίζοντας» δημαγωγικά κατ’ ουσία με ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό της σχολικής στέγασης για το οποίο απαιτείται υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας.

  1. Ενώ η εν λόγω δημοτική παράταξη επιμένει να υποστηρίζει – αγνοώντας την άποψη των αρμόδιων υπηρεσιών - ότι «υπάρχει λύση» για την επέκταση του εν λόγω σχολικού κτιρίου, δεν κάνει καμία συγκεκριμένη αναφορά στο ποια είναι εν τέλει αυτή (η περιβόητη λύση) η οποία «παρακάμπτει τα “κωλύματα” (sic) της αρμόδιας Υπηρεσίας» επιτείνοντας κατά τον τρόπο αυτό τη σύγχυση και την αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, τους γονείς και τους καθηγητές του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών.

  1. Σε κάθε των περιπτώσεων και με δεδομένο ότι πάγια άποψη της Δημοτικής Αρχής είναι ότι τα ζητήματα της σχολικής στέγης απαιτούν ευρείες συναινέσεις σε τοπικό επίπεδο είμαστε καθ’ όλα διαλεκτικοί στην οποιαδήποτε εφικτή και ρεαλιστική πρόταση κατατεθεί προκειμένου αυτή να εξεταστεί εις βάθος. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί από την εν λόγω παράταξη έως σήμερα.

  1. Η Δημοτική Αρχή των Χανίων θα συνεχίσει με υπευθυνότητα – και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και την υπο-χρηματοδότηση του Δήμου από το κεντρικό κράτος, τον αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αλλά και για να δρομολογηθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν τη σχολική στέγη, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις.

#Ακρωτήρι,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση

logo imageσυμβαίνει

“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, Λούλος Κεραμειών
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021