main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/06/2013, Ευρεία σύσκεψη για τη σχολική στέγη στο Δήμο Χανίων: με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων Μ. Σκουλάκη

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 στο Δημαρχείο Χανίων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και με αντικείμενο τα προβλήματα της σχολικής στέγης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Χρ. Χατζηδάκη, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων κ.κ. Ν. Βλαζάκης και Χ. Βογιατζόγλου οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ.κ. Ηλ. Ποντικάκη και Ι. Κανδαράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημ. Παπαδάκης, οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Ακρωτηρίου, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων καθώς και εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων Ν. Χανίων όπως και διευθυντές σχολικών μονάδων.

 Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν μία σειρά από προτάσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση του νεόδμητου σχολικού κτιρίου στην περιοχή του Κουμπελή, τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Χανίων, την κατάργηση της διπλοβάρδιας του 3ου-4ου Γυμνασίου στην περιοχή του Κουμπέ και την εύρυθμη λειτουργία του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών.

 Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτής, έγινε σαφές ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που «κληρονόμησε» η παρούσα Δημοτική Αρχή στον τομέα της σχολικής στέγης από τους πρώην «Καποδιστριακούς Δήμους» είναι η έλλειψη «ελευθέρων» οικοπέδων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και η ανυπαρξία σχετικών μελετών με δεδομένο ότι οι σχολικές μονάδες που είχαν ενταχθεί πριν το 2011 στον προγραμματισμό για κατασκευή μέσω των προγραμμάτων ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) έχουν «παγώσει» σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά.

 Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης τόνισε ότι, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και την υπο-χρηματοδότηση του Δήμου από το κεντρικό κράτος, η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί - κατά το δυνατόν - η χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων για να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αλλά και για να δρομολογηθούν λύσεις σε προβλήματα που αφορούν την σχολική στέγη προσθέτοντας πως ο Δήμος προχωράει τη διαδικασία αξιολόγησης των απαλλοτριώσεων δίνοντας έμφαση σε οικόπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν

για κατασκευή εκπαιδευτικών υποδομών. 
p1

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση,#ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά