main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/9/2013, Δραστηριότητες των Παιδικών - Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2013» και θέμα: “Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων σε συνεργασία με τη Future Library και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” , πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις :

-την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στην Παιδική –Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την κα Αθηνά Ντούλια, Σχολική Σύμβουλο 1ης Περιφέρειας Ν. Χανίων.

Οι μικροί μας φίλοι ακολούθησαν τα χνάρια του Οδυσσέα μέσα από την αφήγηση του βιβλίου «Οδύσσεια», της Μαρίας Αγγελίδου, εκδ. Βιβλιόφωνο, γνώρισαν τις περιπέτειές του και χαρτογράφησαν με νήματα και χρώματα όλο το ταξίδι της επιστροφής του ήρωα, ζωγραφίζοντας και αναπαριστώντας τον κάθε σταθμό με φαντασία και χρώματα.

Οι μικροί αναγνώστες διασκέδασαν, βιώσαν και δημιούργησαν με αφορμή ένα βιβλίο, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μύθο της Οδύσσειας, να προβληματιστούν και να έρθουν σε επαφή με ένα διαχρονικό έπος, που πάντα αφήνει ανεξίτηλα σημάδι, στη ψυχή του αναγνώστη.

Η ζωηρή και ένθερμη συμμετοχή των παιδιών αποκαλύπτουν το πόσο χάρηκαν με τη συγκεκριμένη δράση.

π1

π2

- Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στην Παιδική –Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη λογοτέχνιδα - αρθογράφο κα Φωτεινή Σεγρεδάκη με θέμα: «Πέτρα του γιαλού».

Με πέτρες του γιαλού βελονιασμένες σε κορδέλες όλων των χρωμάτων , θαλασσινά «μυστικά» και σχετικές μαντινάδες η κα Σεγρεδάκη επικοινώνησε με τα παιδιά, που ενθουσιάστηκαν με την πρωτότυπη ιδέα και διάλεξαν χρώμα και πετρούλα δική τους.

«Αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς την εξαιρετική αγωγή που παρέχεται σ΄αυτό το χώρο. Δηλώνεται από τη χαρούμενη παρουσία των παιδιών, από τις εικαστικές ομορφιές των μικρών φίλων της Βιβλιοθήκης, τα γεμάτα άλμπουμ με τις εργασίες και βέβαια με το χαμόγελο και τη στοργή που τα περιβάλλουν οι υπεύθυνοι βιβλιοθηκονόμοι.

Ευχαριστώ θερμά για τη θαυμάσια εμπειρία και φέτος να επικοινωνήσω αγαπησιάρικα με τη δροσιά της παιδικής ηλικίας, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Σεγρεδάκη.

Οι δράσεις που πραγματοποιούνται στις Παιδικές- Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας, έχουν στόχο και σκοπό όχι μόνο τη διάδοση της αναγνωσιμότητας αλλά και την εποικοδομητική απασχόληση, το ομαδικό παιχνίδι, την ψυχαγωγία, την επιμόρφωση, την επικοινωνία, την έκφραση και τη δημιουργία, για χαρούμενα και υγιή παιδιά..!

π1

 

π3

#Βιβλιοθήκες,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»