main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

1/08/2013, Ανάγνωση βιβλίων στις παιδικές εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Συνεχίζοντας την  καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2013» και θέμα: “Ο κόσμος στις Βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος” σε συνεργασία με  τη Future Library  και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”,  τη Δευτέρα 29 Ιουλίου  στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, τα παιδιά απόλαυσαν το αφήγημα της Άννας Κονόμου «Υπόσχεση»,  από την εκπαιδευτικό-συγγραφέα κα Αγγέλα Μάλμου.

Πρόκειται για συμπίλημα του μεγάλου διωγμού του 1922, γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν ένα από τα μεγαλύτερα δράματα της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

 Εικόνες του «παραδείσου» των χαμένων πατρίδων, ο μέγας ξεσηκωμός, η περιπλάνηση, η καταστροφή κι ο θάνατος αλλά και ο αγώνας της επιβίωσης των προσφύγων στη νέα γη της μαμάς Ελλάδας…

Σε πρώτο πλάνο η χαρισματική συγγραφέας υμνεί την πίστη στη φιλία, που στέκει πάνω από θρησκευτικά δόγματα, από έθνη και φυλές, από τον πόλεμο και τον τελεσίδικο αποχωρισμό.. Ένα πραγματικά αριστοτεχνικό κείμενο για παιδιά και όχι μόνο.

Τα παιδιά  παρακολούθησαν με κατάνυξη την αφήγηση και παρακολούθησαν με ηλεκτρονικό τρόπο καρέ-καρέ την εικονογράφηση του βιβλίου.

Η εικονογράφος του βιβλίου, Ντανιέλα Σταματιάδου, συγκέντρωσε παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες – ντοκουμέντα των τραγικών εκείνων γεγονότων και τις προσάρμοσε ανάλογα με την αφήγηση. Τις επαναχρωμάτισε όμως κατά την καλλιτεχνική της αντίληψη και σύμφωνα με τα συναισθήματα που απέπνεε η κάθε μία.

Το ίδιο κλήθηκαν να κάνουν και τα παιδιά σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τους μοίρασε η εμψυχώτρια . Κάποιες από αυτές ανέσυραν μνήμες στα παιδιά, έτσι όπως τους τις έχουν αφηγηθεί οι μεγαλύτεροι και άλλες πάλι με σκηνές αστείες της καθημερινότητας αποφόρτισαν την ατμόσφαιρα, προκαλώντας στα παιδιά ευχάριστα συναισθήματα.

Έπειτα από τον επαναχρωματισμό των φωτογραφιών, τα παιδιά ψήφισαν μ΄ ένα πρωτότυπο τρόπο (με την ανάταση της ανάλογης φατσούλας) την πιο αστεία, την πιο στενόχωρη και την πιο ουδέτερη στην πρόκληση συναισθημάτων φωτογραφία .

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά την  κ. Μάλμου και όλους τους εθελοντές και εμψυχωτές που στηρίζουν τα προγράμματα των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

p1

p2

p3

#Βιβλιοθήκες,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων