main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

19/6/2013, Βραβεύτηκαν ως «ΠΟΛΗ 12 ΑΣΤΕΡΩΝ» τα Χανιά από το Συμβούλιο της Ευρώπης: για δεύτερη συνεχή χρoνιά

Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων - 12 Star City», απένειμε - για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Δήμο Χανίων - το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου, το περασμένο έτος, στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.). 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων, πραγματοποίησε από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης, που ήταν «Τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραιώνουν περισσότερο ενσωματωμένες κοινότητες». Το εν λόγω βραβείο πήραν – εκτός από τα Χανιά – και άλλες 16 πόλεις απ’ όλη την Ευρώπη1 σε σύνολο 130 και πλέον συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Σχολιάζοντας την εν λόγω διάκριση ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και συντονιστής των δράσεων που έλαβαν χώρα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, κ. Γαβριήλ Κουρής, επισημαίνει πως «η διάκριση που έλαβε ο Δήμος μας - για δεύτερη συνεχή χρονιά - από το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά και ταυτόχρονα μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή των Χανίων για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και τη διαμόρφωση διχτύων ασφαλείας για όσους έχουν ανάγκη σε τοπικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρή «κατά τη διάρκεια της Ε.Ε.Τ.Δ., πολίτες των Χανίων – όλων των ηλικιών - είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν δράσεις σχετικές με την προστασία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της τοπικής διάστασης στην επίτευξη αυτού του στόχου». «Τέλος, είναι πολύ σημαντικό - και αυτό είναι ένα στοιχείο που αξιολογήθηκε θετικά από το Συμβούλιο της Ευρώπης – ότι ο Δήμος Χανίων, σχεδιάζει και υλοποιεί νέα έργα και δράσεις που συμβάλλουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση και αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προώθηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων» καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων.

1 Οι άλλες πόλεις που βραβεύτηκαν ως «12 Αστέρων» είναι: Metz και Strasbourg (Γαλλία), Brussels (Βέλγιο), Φαιστός (Ελλάδα), Reggio Calabria Province και Mola di Bari (Ιταλία), Utrecht (Ολλανδία), Katowice (Πολωνία), Amadora (Πορτογαλία), Candelaria και Malaga (Ισπανία), Sundbyberg, Örebro και Huddinge (Σουηδία), Büyükcekmece και Lüleburgaz (Τουρκία). 

p1

p2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά