main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/05/2013, Μ. Κοκκινάκη: «Η Δημοτική Αρχή των Χανίων στηρίζει την προοπτική ανάπτυξης υδροπλάνων στα Χανιά»

Στα οφέλη της τουριστικής οικονομίας σε τοπικό επίπεδο που θα προκύψουν από τη λειτουργία των Υδροπλάνων αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων Μαρία Κοκκινάκη στο πλαίσιο της «Συνάντησης εργασίας ερευνητών και συνεργαζόμενων επιχειρηματιών» με θέμα τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Όπως τόνισε η κα. Κοκκινάκη «αυτό που είναι αναγκαίο να γίνει και στην Ελλάδα, με τη συνεργασία των αρμόδιων Κρατικών φορέων και επαγγελματιών του Τουρισμού, είναι να συμπεριληφθούν άμεσα τα Υδροπλάνα σε έναν κεντρικό συγκοινωνιακό σχεδιασμό, με στόχο ένα αξιόπιστο δίκτυο αλληλοτροφοδοτούμενων συνδέσεων, ανάμεσα σε λιμάνια και αεροδρόμια, προς όφελος των νησιών της χώρας» καθώς όπως προσέθεσε «τα Υδροπλάνα με την ευελιξία και την πολυχρηστικότητά τους μπορούν να γίνουν ο συνδετικός κρίκος, που λείπει από το υφιστάμενο συγκοινωνιακό δίκτυο, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτικότερη και ευκολότερη προσβασιμότητα των Τουριστών στα νησιά- προορισμούς τους».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές που διανοίγονται και σε τοπικό επίπεδο από αυτή τη νέα τουριστική αγορά η οποία όπως είπε «θα διευρυνθεί και θα αναπτυχθεί καθώς οι Τουρίστες θα μπορούν με ένα καινοτόμο τρόπο να μετακινούνται γρηγορότερα και ασφαλέστερα προς τα μέρη των διακοπών τους αλλά και να αυξάνουν τις επιλογές τους σε επισκεψιμότητα προορισμών».

Ειδική μνεία έκανε η κα Κοκκινάκη για τις συνέργειες που θα έχουν τα Υδροπλάνα με τη κρουαζιέρα και τα πλοία που προσεγγίζουν το Λιμάνι της Σούδας καθώς όπως σημείωσε «τα Υδροπλάνα θα μπορούν να εξυπηρετούν με περιηγητικές πτήσεις (sightseeing) τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων παρέχοντάς τους ένα μοναδικό τρόπο να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα του τόπου μας. Επίσης τα Υδροπλάνα, κατά το χρονικό διάστημα της παραμονής του κρουαζιερόπλοιου, με πτήσεις προς κοντινούς προορισμούς, θα παρέχουν τη δυνατότητα στους επιβάτες του να επισκέπτονται περισσότερες περιοχές της Κρήτης αλλά και κοντινά νησιά (π.χ Γαύδος, Σαντορίνη) μεγιστοποιώντας έτσι την ελκυστικότητα του τουριστικού προορισμού που επέλεξαν».

Τέλος, η κα Κοκκινάκη αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης – μετά την ψήφιση του Ν. 4146/2013 που προβλέπει τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα –με εκπροσώπους εταιρείας που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στα Χανιά τονίζοντας ότι «η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει την προοπτική ανάπτυξης υδροπλάνων στα Χανιά και ειδικά στο λιμάνι της Σούδας καθώς θεωρούμε ότι τα Υδροπλάνα μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού και κατ’ επέκταση της Οικονομίας του τόπου μας».

maria kokkinaki#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Τουρισμός

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων