main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

6/12/2013, Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ: «Μπροστάρης» ο Δήμος Χανίων στον αγώνα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της φτώχειας

Στη “διαμόρφωση μιας κοινωνικής «ασπίδας» ενάντια στη φτώχεια και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο, με την εφαρμογή μέτρων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, που «ανακουφίζουν» τις ομάδες εκείνες του πληθυσμού που πραγματικά βρίσκονται σε ανάγκη” έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή των Χανίων, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση των τριήμερων δράσεων της έκθεσης ενημέρωσης των Κοινωνικών Δομών και Φορέων του Δήμου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, στην πλατεία της Σούδας.

Η Πολιτεία δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, οφείλει να στηρίξει στην πράξη – και όχι μόνο στα λόγια - τα άτομα που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, και να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και στην ευημερία”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κανένας σχεδιασμός και κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό, εάν δεν εξυπηρετεί την κοινωνία και τους πολίτες της.

Ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι η σύμπραξη όλων των κοινωνικών δυνάμεων και φορέων καθώς και ο εθελοντισμός αποτελούν βασικό δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας, βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού κι ένα μέσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής. “Οι κοινωνικές δομές των Δήμων μας είναι αυτές, που στην ουσία, αναδεικνύουν το ανθρώπινο προφίλ του θεσμού, που εκπροσωπούμε συμβάλλοντας τα μέγιστα - όχι μονάχα στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής αλλά και - στην ουσιαστική «ανακούφιση» μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας”, παρατήρησε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από τη μεριά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση, να ενημερωθεί και να υποστηρίξει τις δράσεις των φορέων που συμμετέχουν, στέλνοντας το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας .

Σημειώνεται ότι στην έκθεση ενημέρωσης, τη διοργάνωση της οποίας έχει ο Δήμος Χανίων και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΧΑΝΙΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» συμμετέχουν είκοσι δύο (22) Φορείς και Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χανίων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 7/12/2013, στην πλατεία της Σούδας.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

  • Παρασκευή 06/12/2013: 17:00-21:00

  • Σάββατο 07/12/2013: 10:00-13:00 & 17:00-21:00

Παράλληλες Εκδηλώσεις / Δράσεις

Παρασκευή 06/12/2013

  • 19:00 μ.μ. Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με το μορφωτικό και πολιτιστικό σύλλογο «Ο Γηγενής» .

Σάββατο 07/12/2013

  • 12:00 μ.μ. Συγκέντρωση της Αγέλης του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σούδας και παρουσίαση Χριστουγεννιάτικου Μύθου

  • 18.00 Κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων

  • 19.00 Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα με το χορευτικό όμιλο«Ο Ψηλορείτης».

«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» για μικρούς και μεγάλους θα είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ενημέρωσης δράσεων Κοινωνικών Δομών/Φορέων Δήμου Χανίων «ΥποστηρίΖΩ».p1

p2

 

  1. p3
#Κοινωνική Πολιτική,#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»