main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

2/12/2014, Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη διαμόρφωση του πάρκου των Αγίων Αποστόλων. Σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

H ανάδειξη της περιοχής των Αγίων Αποστόλων σε σύγχρονο μητροπολιτικό πάρκο, με σεβασμό πρωτίστως στο φυσικό περιβάλλον, καθώς και ο σχεδιασμός της περιαστικής ανάπλασης με κατασκευή δικτύων πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2/12/2014, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, των Αντιδημάρχων Πρασίνου, Μιχάλη Κοτζαμιχάλη, Αθλητισμού, Μανώλη Αδοντάκη, του Προέδρου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, Γεωργίου Αλογδιανάκη, του Γραμματέα του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), Ευτύχη Μαυρογένη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Όπως γνωστοποίησε στο πλαίσιο της σύσκεψης ο Δήμαρχος Χανίων η ορθολογική διαχείριση του εν λόγω ελεύθερου χώρου, με ήπιας μορφής χρήσεις, βρίσκεται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ενώ στην παρούσα φάση εξετάζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου η εκπόνηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη διαμόρφωση του πάρκου. Μάλιστα, θα ακολουθήσει και δημόσιος διάλογος, προκειμένου να εμπλουτιστούν οι προτάσεις και οι δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής, όπως επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.

Παράλληλα, μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν ήπιες παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο χώρο με στόχο τον εξωραϊσμό του, την οδική ασφάλεια όσων διέρχονται από το πάρκο, καθώς και τη βελτίωση της εικόνας του. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων την προστασία του δυτικού τμήματος του πάρκου, με την κατασκευή της υποδομής, που θα εμποδίζει τη χρήση του χώρου ως πάρκινγκ, διαγραμμίσεις και σήμανση για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας, μονοδρομήσεις, κ.α.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκε μελέτη, που έχει εκπονηθεί από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων και αφορά τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής των Αγίων Αποστόλων.

p1

p2

 

#Νέα Κυδωνία ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»