main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/2/2014,Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το Δήμο Χανίων ο Μ. Σκουλάκης “Ζητάμε τη στήριξη της κοινωνίας και όχι των κoμμάτων & των παραγόντων”

«Επιδίωξη μας είναι να μας στηρίξει η κοινωνία και όχι τα κόμματα, ούτε οι παράγοντες και τα συμφέροντα. Ζητάμε τη στήριξη όλων των συμπολιτών μας για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας για το οποίο είχαμε δεσμευτεί».

 Με αυτή τη φράση ο νυν Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 – στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου – την υποψηφιότητα του για το Δήμο Χανίων – διεκδικώντας τη δεύτερη θητεία του - στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

 Ο Μ. Σκουλάκης, προχώρησε σ’ ένα αναλυτικό απολογισμό του έργου που παρήγαγε η παρούσα Δημοτική Αρχή τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «παρά τις δυσκολίες και τα τεράστια προβλήματα διεκδικήσαμε εν μέσω ενός δυσμενούς οικονομικού – και όχι μόνο – περιβάλλοντος, το καλύτερο για το Δήμο και τους δημότες μας, σε όλους τους τομείς». Σημείωσε δε, πως η δημοτική αρχή, έχοντας ως βάση το τρίπτυχο κοινωνική συνοχή – οικονομική βιωσιμότητα – τοπική ανάπτυξη, κατόρθωσε, μεταξύ άλλων, αυτά τα τρία χρόνια:

 • να υπερβεί τις τεράστιες δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν, όλο αυτό το διάστημα, από την πρώτη εφαρμογή του «Καλλικράτη»,

 • να επιτύχει τον οργανωτικο-διοικητικό και οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου,

 • να υλοποιήσει σημαντικά έργα υποδομής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, φέρνοντας στο Δήμο μας 60 και πλέον εκατ. ευρώ, από ευρωπαϊκά προγράμματα,

 • να στηρίξει αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη ενισχύοντας ταυτόχρονα το δίκτυο των κοινωνικών υποδομών του δήμου μας,

 • να «παλέψει» με την απύθμενη γραφειοκρατία του κεντρικού κράτους, την υποχρηματοδότηση και την αποψίλωση του προσωπικού του Δήμου Χανίων,

 • να «ξεμπλοκάρει» σημαντικά τοπικά ζητήματα που ήταν στάσιμα για δεκαετίες και που αναζητούσαν τη λύση τους όπως π.χ. η παραχώρηση της κυριότητας των Αγίων Αποστόλων, η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου, η επέκταση του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου, η λειτουργία των δημοτικών σφαγείων, η κατεδάφιση του πρ. λιμενικού περιπτέρου, η ανακατασκευή του θεάτρου της Ανατ. Τάφρου, η ανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου Περιβολίων, κ.α.,

 • να υπερβεί ξεπερασμένες αντιλήψεις για τον τρόπο οργάνωσης, λειτουργίας και διοίκησης του δήμου μας, με επίμονη αντίσταση απέναντι στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τον κενό λόγο.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων «οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Χανίων. Οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί με τη σημαντική δουλειά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια και η οποία αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα που οι πολίτες οφείλουν να αξιολογήσουν».

 «Ζητάω αξιολόγηση της δουλειάς μας ως Δημοτικής Αρχής, επαναξιολόγηση της πολιτικής μου διαδρομής και της 8ετούς προσφοράς μου ως γιατρός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης ο οποίος και έθεσε το δίλλημα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών για το Δήμο Χανίων, ζητώντας από τους πολίτες «να κρίνουν και να συγκρίνουν και να αποφασίσουν ποια Δημοτική Παράταξη, με ποιο πρόγραμμα, με ποιον επικεφαλής και πάνω απ’ όλα με ποιο δείγμα γραφής στα δημοτικά δρώμενα μπορεί να οδηγήσει το Δήμο Χανίων σε ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σκουλάκης «στις αξίες και στις αρχές που καθοδήγησαν τη λειτουργία της δημοτικής μας παράταξης και οι οποίες μας δεσμεύουν απέναντι στους πολίτες και για την επόμενη ημέρα» και οι οποίες είναι:

 1. Η αρχή της νομιμότητας

 2. Η αρχή της χρηστής και αδιάφθορης διοίκησης

 3. Η αρχή της διαφάνειας

 4. Η αρχή της βέλτιστης εξυπηρέτησης & προστασίας του πολίτη

 5. Η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης

 6. Η αρχή της αποτελεσματικότητας

 7. Η αρχή της ακεραιότητας και της αμεροληψίας

 8. Η αρχή της διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις και πελατειακές πρακτικές.

 Ο κ. Σκουλάκης δεν παρέλειψε να κάνει δεικτική αναφορά και σε αυτούς που επέλεξαν να «πηδήξουν από το τρένο» της δημοτικής παράταξης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με ιδεολογικό-πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά κυρίως με προσωπικές στρατηγικές, φιλοδοξίες και εν τέλει επιλογές σημειώνοντας πως «είναι βέβαιο πως θα τους αξιολογήσει η κοινωνία».

 «Με πυξίδα τις αρχές και το έργο μας και με μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα των πολιτών, η Δημοτική μας Παράταξη είναι εδώ για να συνεχίσει αυτή την πορεία σταθερής ανάπτυξης, προόδου, και κοινωνικής συνοχής που χάραξε πριν από τρία χρόνια» κατέληξε ο Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα διαλόγου και συμπόρευσης προς όλους τους πολίτες που προτάσσουν το καλό του Δήμου και που ασπάζονται το όραμα μας για ένα Δήμο σύγχρονο, πρωτοπόρο και ανθρώπινο και κυρίως χωρίς κομματικές αποχρώσεις».

 

π1

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ