main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

04/08/2014 Υπεγράφη η σύμβαση ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΘΕΡΙΣΟΥ

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 04 Αυγούστου 2014, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου ''ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΘΕΡΙΣΟΥ'' .

Το έργο είναι προϋπολογισμού 245.000,00€, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και η εκτέλεση του έχει ορισθεί σε οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το ευρύτερο έργο αφορά ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου Δήμου Χανίων, για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Άξονα 7 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης» και στο Κ.Θ.Π. 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση» του ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Στόχος της μελέτης ανάπλασης είναι η αναβάθμιση της εικόνας της καρδιάς της τοπικής κοινότητας του Θερίσου, με τη χρήση φυσικών υλικών και βελτίωση της ασφάλειας των κατασκευών.

“Πρόκειται για ένα κομμάτι ενός έργου, που μόλις ολοκληρωθεί στο σύνολό του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Θερίσσου γιατί είναι δεδομένο ότι η ανάπτυξη και ιδιαίτερα η τουριστική ανάπτυξη βασίζεται σε εύθραυστες πηγές όπως το περιβάλλον και ο πολιτισμός, με αποτέλεσμα από τη μία να συνεισφέρει στην οικονομική άνθηση μιας περιοχής, αφετέρου να αποτελεί τον κύριο παράγοντα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και κοινωνικής δυσλειτουργίας, Σκοπός του βιώσιμου τουρισμού που ο Δήμος Χανίων επιδιώκει είναι:α) η ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος ως πόρου με εξαιρετική σημασία, στο οποίο έμμεσα ή άμεσα, βασίζονται όλες οι τουριστικές δραστηριότητες, β) η υιοθέτηση των αρχών της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης γ) η συνειδητοποίηση του καθοριστικού ρόλου που παίζουν ο σχεδιασμός, η οργάνωση, ο προγραμματισμός και η διαχείριση, στην αναζήτηση προτύπων βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και δ) η χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων, εργαλείων και πολιτικών τα οποία θα μπορέσουν να συμβάλλουν στο σχεδιασμό και στη διαχείριση μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.” ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης προσπαθήσαμε να λύσουμε τα προβλήματα της οδοποιίας τα οποία είναι απαραίτητο να λυθούν ειδικά σε μια περιοχή η οποία αναπτύσσετε τουριστικά ταχύτατα” ανέφερε η Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδια για τεχνικά θέματα, Νάνσυ Αγγελάκη

Περιμένουμε εναγωνίως, όλη η τοπική κοινωνία του Θερίσου, την ολοκλήρωση της ανάπλασης ανέφερε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θερίσου Αθανάσιος Φυτουράκης

Κατά δήλωση του αναδόχου τα έργα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο

eikona#ΔΗΜΟΣ,#Θέρισο ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Οδικό δίκτυο/Προσβασιμότητα ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

“Καρκίνος του μαστού: συμπτώματα-πρόληψη- αντιμετώπιση”: Ενημερωτική καμπάνια από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά