main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/10/2014, Απάντηση Δήμου Χανίων σε δημοσιεύματα για τη ρύπανση της πόλης

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με τη ρύπανση της πόλης από αφίσες και απορρίμματα, από τον Δήμο Χανίων εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αφισορύπανση αποτελεί πράγματι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης των Χανίων. Είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό, που δυστυχώς πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια τραυματίζοντας την εικόνα της πόλης μας. Ο περιορισμός του προβλήματος χρειάζεται την ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών αλλά και τη λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά ειδικά το Δήμο Χανίων, από τις πρώτες μέρες ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Μιχάλη Κοτζαμιχάλη, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Συγκεκριμένα:

  1. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται επαφές με φορείς της πόλης (πολιτικά κόμματα, διαφημιστικές εταιρείες, γραφεία τελετών, κ.λπ.) για συστάσεις και κατευθύνσεις αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης και παράνομης αφισοκόλλησης.

  2. Προετοιμάζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου συγκεκριμένη πρόταση για την τοποθέτηση επιπλέον χώρων κατάλληλων για αφισοκόλληση σε διάφορα εμφανή σημεία της πόλης.

  3. Οι υπηρεσίες του Δήμου ξεκινούν επιπλέον εντατικούς ελέγχους, ενώ θα επιβάλλονται τα πρόστιμα, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία (ν. 1491/1984 & ν. 2946/2001) σε όσους παρανομούν.

Όσον αφορά το δημοσίευμα ιστοσελίδας για ανεξέλεγκτα απορρίμματα και μπάζα σε οικόπεδο επί των οδών Τσόντου Βάρδα και Εμμ. Σειραδάκη, διευκρινίζεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιωτικός κατά συνέπεια οι υπηρεσίες του Δήμου μπορούν να παρέμβουν μόνο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η νέα Δημοτική Αρχή στους δύο μόλις μήνες της θητείας της, έχει θέσει σε προτεραιότητα τα ζητήματα καθαριότητας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων, η περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων, κ.λπ., προσπαθώντας να δώσει λύσεις σε προβλήματα, που είχαν αφεθεί στην τύχη τους τα τελευταία χρόνια.#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Τροποποιείται εκτάκτως το ωράριο εξυπηρέτησης στα Κ.Ε.Π. της οδού Κυδωνίας: Την Παρασκευή, 26/02/2021
Παρουσιάστηκε επίσημα το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων: Στις 26/2/2021
5th Chaniartoon International Comic & Animation Festival 2021
ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
Λειτουργία ΚΕΠ Δήμου Χανίων σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Παράταση ισχύος για τους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Χανίων, Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παροχή Συσσιτίου
Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)» & «Επίδομα Στέγασης»
Ωράριο λειτουργίας Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου & Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων