main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/6/2014, Εκδηλώσεις από τις παιδικές -εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους εκστρατείας

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο "Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο - Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!", μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και του Future Library, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στις παιδικές -εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

 Συγκεκριμένα :

 - Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό και ενδιαφέρον δέχθηκαν να συμμετέχουν στο παιχνίδι του κρύου και του ζεστού.

Γέλασαν πολύ και διασκέδασαν κρύβοντας και ψάχνοντας μικρά αντικείμενα,χωρισμένα σε τρεις ομάδες. Αυτό που ήταν πραγματικά ενδιαφέρον, είναι οτι προσπάθησαν,να βοηθήσουν τους φίλους τους στις άλλες ομάδες, ώστε να βρεθεί αυτό που είχαν κρύψει, χωρίς να προσπαθήσουν, να τους παραπλανήσουν.

 - Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, «Η μέρα του ορθού και του ανάποδου» στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, ο κόσμος των αντιθέτων “ζωντάνεψε” με το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Τρία μικρά λυκάκια”,.

Το παραμύθι αποδόθηκε με εποπτικά μέσα και πολύ παραστατικά στα παιδιά από την αρθρογράφο, κα. Φωτεινή Σεγρεδάκη.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν ενθουσιασμένα και συμμετείχαν με ευχαρίστηση την αλλαγή της συνηθισμένης πορείας του κλασικού παραμυθιού «Τα τρία μικρά γουρουνάκια», γεγονός που αποδόθηκε θαυμάσια στην ομαδική τους ζωγραφιά.

  - Tην Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, ο φιλόξενος χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης Σταλού στέγασε πολλά χαμόγελα, χρώμα και δημιουργικότητα. Εμψυχωτής του προγράμματος ο κ. Μάριος Ιωαννίδης, Εικονογράφος - Γραφίστας.

Τα παιδιά μοιράστηκαν μαζί του την χαρά της αφήγησης μέσα από το παραμύθι του Παπαθεοδούλου «Οι καλές και οι κακές μάγισσες». Ένα αλληγορικό παραμύθι με έντονες αντιπαραθέσεις και πολύ χιούμορ. Ο κος Ιωαννίδης κατάφερε να ελευθερώσει τη φαντασία των μικρών φίλων, και να απλωθεί σε μερικά μέτρα χαρτιού ένας χάρτης φτιαγμένος από παιδικά χέρια με πολύ χρώμα και φαντασία.

 - Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, στον εξωτερικό χώρο της Παιδικής -Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, ημέρα των σκληρών και των μαλακών, ξετυλίχθηκε το παραμύθι “ Ο Τρυφεράκανθος ” της Ελένης Πριοβόλου.

Ση συνέχεια 30 παιδιά με κέφι και φαντασία δημιούργησαν τον δικό τους σκαντζόχοιρο με πηλό και χαρούμενα χρώματα.

p1

p2

p3

p4

p5

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»