main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/6/2014, Εκδηλώσεις από τις παιδικές -εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους εκστρατείας

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο "Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο - Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!", μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και του Future Library, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στις παιδικές -εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

 Συγκεκριμένα :

 - Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό και ενδιαφέρον δέχθηκαν να συμμετέχουν στο παιχνίδι του κρύου και του ζεστού.

Γέλασαν πολύ και διασκέδασαν κρύβοντας και ψάχνοντας μικρά αντικείμενα,χωρισμένα σε τρεις ομάδες. Αυτό που ήταν πραγματικά ενδιαφέρον, είναι οτι προσπάθησαν,να βοηθήσουν τους φίλους τους στις άλλες ομάδες, ώστε να βρεθεί αυτό που είχαν κρύψει, χωρίς να προσπαθήσουν, να τους παραπλανήσουν.

 - Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, «Η μέρα του ορθού και του ανάποδου» στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, ο κόσμος των αντιθέτων “ζωντάνεψε” με το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Τρία μικρά λυκάκια”,.

Το παραμύθι αποδόθηκε με εποπτικά μέσα και πολύ παραστατικά στα παιδιά από την αρθρογράφο, κα. Φωτεινή Σεγρεδάκη.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν ενθουσιασμένα και συμμετείχαν με ευχαρίστηση την αλλαγή της συνηθισμένης πορείας του κλασικού παραμυθιού «Τα τρία μικρά γουρουνάκια», γεγονός που αποδόθηκε θαυμάσια στην ομαδική τους ζωγραφιά.

  - Tην Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, ο φιλόξενος χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης Σταλού στέγασε πολλά χαμόγελα, χρώμα και δημιουργικότητα. Εμψυχωτής του προγράμματος ο κ. Μάριος Ιωαννίδης, Εικονογράφος - Γραφίστας.

Τα παιδιά μοιράστηκαν μαζί του την χαρά της αφήγησης μέσα από το παραμύθι του Παπαθεοδούλου «Οι καλές και οι κακές μάγισσες». Ένα αλληγορικό παραμύθι με έντονες αντιπαραθέσεις και πολύ χιούμορ. Ο κος Ιωαννίδης κατάφερε να ελευθερώσει τη φαντασία των μικρών φίλων, και να απλωθεί σε μερικά μέτρα χαρτιού ένας χάρτης φτιαγμένος από παιδικά χέρια με πολύ χρώμα και φαντασία.

 - Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, στον εξωτερικό χώρο της Παιδικής -Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, ημέρα των σκληρών και των μαλακών, ξετυλίχθηκε το παραμύθι “ Ο Τρυφεράκανθος ” της Ελένης Πριοβόλου.

Ση συνέχεια 30 παιδιά με κέφι και φαντασία δημιούργησαν τον δικό τους σκαντζόχοιρο με πηλό και χαρούμενα χρώματα.

p1

p2

p3

p4

p5

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων