main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

2/7/2014, Εκδηλώσεις από τις Παιδικές - Εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους εκστρατείας

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο "Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο - Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!", μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και του Future Library και κλείνοντας τον μήνα Ιούνιο, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις στις παιδικές -εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

 Συγκεκριμένα :

 - Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, «Η Μέρα του Ορθού και του Ανάποδου», τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιστορία του βιβλίου "Οι καλοί και οι κακοί ιππότες", την οποία διηγήθηκε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Μαγγελάκη.

Στη συνέχεια, με πολύ κέφι τα παιδιά αναποδογύρισαν και διηγήθηκαν διαφορετικά την ιστορία και με απεριόριστη φαντασία και απίστευτο ταλέντο, ζωγράφισαν αναπαριστώντας την ιστορία με πανέμορφα χρώματα και εκπληκτικές ζωγραφιές!!

 - Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, «Η Μέρα του Άγριου και του Ήμερου», ο πολυβραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας, Μωρίς Σεντάκ, ταξίδεψε τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης Σταλού σ’ ένα ταξίδι άπλετης φαντασίας.
Οι εμψυχώτριες εκπαιδευτικοί, Εύα Τσεπαπαδάκη και Γιάννα Κολοκυθά, διάβασαν το βιβλίο του «Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα».Τα παιδιά έπαιξαν με τις λέξεις και τις εικόνες των «τεράτων» μέσα από απλοϊκούς διαλόγους και ζωγράφισαν τον εαυτό τους «άγριο τέρας», ξεπερνώντας φοβίες και ανασφάλειες.

 - Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, «Η Μέρα των παιδιών και των ηλικιωμένων» στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, παιδιά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, είχαν μία αξέχαστη εμπειρία συνάντησης, γνωριμίας κι αφήγησης παλιών ιστοριών και γνώσης, παλιών κι αξέχαστων παιχνιδιών.

 Με συντονιστή της εκδήλωσης τον κ. Γιώργο Καραγεωργίου, πραγματοποιήθηκε ένα ατελείωτο σεργιάνι στον χρόνο και την όμορφη φύση με πολύ και ζωντανό παιχνίδι κάτω από τα βαθύσκιωτα δέντρα του Δημοτικού Κήπου Χανίων. Ένα συγκινητικό δέσιμο νέων παιδιών με τις ηλικιωμένες γενιές ανθρώπων, μιας αλλοτινής δύσκολης, μα όμορφης εποχής και τη δημιουργική φαντασία, ήταν το φινάλε αυτής της πρωτοποριακής γνωριμίας κι επικοινωνίας.

 Ο κ. Καραγεωργίου ευχαρίστησε το Δήμο Χανίων για τα πρωτοποριακά προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ''συντελούν ολοφάνερα και προάγουν τη συναισθηματική ωριμότητα των παιδιών μας, τον πλουτισμό τους με χρήσιμες γνώσεις, την ελεύθερη ανάπτυξη της δικής τους μνήμης εργασίας και σχολικού καθήκοντος, το άνοιγμα καινούργιων παραθυριών και σε άλλους κόσμους γνώσεων και μαθησιακών εμπειριών: και, βέβαια, την ανυπόκριτη αγάπη τους στον συνάνθρωπο και τη συνειδητή προστασία του περιβάλλοντος χώρου-τόπου''.

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της καλοκαιρινής της εκστρατείας.

 p1

p2

p3

p4

5

7

 

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/6
“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”: Θεατρική Παράσταση στις 30/6 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης
Εκδηλώσεις για τα 200 χρονιά από την Επανάσταση του 1821 στην Κοινότητα Μουρνιών: Στις 23/6
Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021