main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

2/7/2014, Εκδηλώσεις από τις Παιδικές - Εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους εκστρατείας

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο "Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο - Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!", μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και του Future Library και κλείνοντας τον μήνα Ιούνιο, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις στις παιδικές -εφηβικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

 Συγκεκριμένα :

 - Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, «Η Μέρα του Ορθού και του Ανάποδου», τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιστορία του βιβλίου "Οι καλοί και οι κακοί ιππότες", την οποία διηγήθηκε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Μαγγελάκη.

Στη συνέχεια, με πολύ κέφι τα παιδιά αναποδογύρισαν και διηγήθηκαν διαφορετικά την ιστορία και με απεριόριστη φαντασία και απίστευτο ταλέντο, ζωγράφισαν αναπαριστώντας την ιστορία με πανέμορφα χρώματα και εκπληκτικές ζωγραφιές!!

 - Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, «Η Μέρα του Άγριου και του Ήμερου», ο πολυβραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας, Μωρίς Σεντάκ, ταξίδεψε τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης Σταλού σ’ ένα ταξίδι άπλετης φαντασίας.
Οι εμψυχώτριες εκπαιδευτικοί, Εύα Τσεπαπαδάκη και Γιάννα Κολοκυθά, διάβασαν το βιβλίο του «Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα».Τα παιδιά έπαιξαν με τις λέξεις και τις εικόνες των «τεράτων» μέσα από απλοϊκούς διαλόγους και ζωγράφισαν τον εαυτό τους «άγριο τέρας», ξεπερνώντας φοβίες και ανασφάλειες.

 - Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, «Η Μέρα των παιδιών και των ηλικιωμένων» στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, παιδιά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, είχαν μία αξέχαστη εμπειρία συνάντησης, γνωριμίας κι αφήγησης παλιών ιστοριών και γνώσης, παλιών κι αξέχαστων παιχνιδιών.

 Με συντονιστή της εκδήλωσης τον κ. Γιώργο Καραγεωργίου, πραγματοποιήθηκε ένα ατελείωτο σεργιάνι στον χρόνο και την όμορφη φύση με πολύ και ζωντανό παιχνίδι κάτω από τα βαθύσκιωτα δέντρα του Δημοτικού Κήπου Χανίων. Ένα συγκινητικό δέσιμο νέων παιδιών με τις ηλικιωμένες γενιές ανθρώπων, μιας αλλοτινής δύσκολης, μα όμορφης εποχής και τη δημιουργική φαντασία, ήταν το φινάλε αυτής της πρωτοποριακής γνωριμίας κι επικοινωνίας.

 Ο κ. Καραγεωργίου ευχαρίστησε το Δήμο Χανίων για τα πρωτοποριακά προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ''συντελούν ολοφάνερα και προάγουν τη συναισθηματική ωριμότητα των παιδιών μας, τον πλουτισμό τους με χρήσιμες γνώσεις, την ελεύθερη ανάπτυξη της δικής τους μνήμης εργασίας και σχολικού καθήκοντος, το άνοιγμα καινούργιων παραθυριών και σε άλλους κόσμους γνώσεων και μαθησιακών εμπειριών: και, βέβαια, την ανυπόκριτη αγάπη τους στον συνάνθρωπο και τη συνειδητή προστασία του περιβάλλοντος χώρου-τόπου''.

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της καλοκαιρινής της εκστρατείας.

 p1

p2

p3

p4

5

7

 

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»