main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

21/7/2014, Ξεκινά στα Χανιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 4”: Στις 23/7/2014

Ανοίγει την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 η αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 4”, έναν θεσμό, που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Χανιά, αποκτώντας μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Όπως επισημάνθηκε σήμερα, Δευτέρα 21/7/2014, το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, πρόκειται για μία διοργάνωση με ηχηρά ονόματα χορογράφων και χορευτών από όλο τον κόσμο, που μέσα στον χρόνο κατάφερε και θεσμοθετήθηκε, αποκτώντας μεγάλη απήχηση στον χώρο της τέχνης.

To Φεστιβάλ σύγχρονου χορού DANCE DAYS αποτελεί μία από τις πιο σπουδαίες πολιτιστικές διοργανώσεις στον τόπο μας”, τόνισε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, επισημαίνοντας ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς Δήμου Χανίων για την καθιέρωση του Φεστιβάλ.

Μάλιστα, ο κ. Λειψάκης απηύθυνε κάλεσμα στους γονείς να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ με τα παιδιά τους, προκειμένου να γνωρίσουν και αυτά από μικρή ηλικία τη σημασία του σύγχρονου χορού.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου για τη διάδοση των καλών τεχνών στην Κρήτη και του Βενιζελείου Ωδείου, Ελένη Γεργεράκη, χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα τη διοργάνωση, καλώντας όλους τους Χανιώτες να παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Παράλληλα, η κα. Γεργεράκη συνεχάρη την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, κα. Φαλιέρου, για το υψηλό επίπεδο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που παρουσιάζει.

Φέτος, για ακόμα μια χρονιά, οι ομάδες χορού, οι χορευτές, οι χορογράφοι, οι καλλιτέχνες καλούνται να παρουσιάσουν το έργο τους αλλά και να δηλώσουν με τον τρόπο τους ότι ο κόσμος του χορού αντιστέκεται, ο χορός ταξιδεύει, ανταλλάσσει συνομιλίες και υπάρχει”, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Σοφία Φαλιέρου, ευχαριστώντας θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Ο θεσμός του Dance Days άνοιξε την αυλαία του το 2011, υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά και συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Σύγχρονου Εκφραστικού Χορού «Συν-Κίνηση», τον Δήμο Χανίων, το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων-Περιφέρεια Κρήτης, ενώ υποστηρίζεται από το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Οι περισσότερες παραστάσεις, εκδηλώσεις, δράσεις και σεμινάρια θα φιλοξενηθούν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και οι επιπλέον παραστάσεις και video προβολές θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, αλλά και στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο, Παλιό Λιμάνι). Παράλληλες δράσεις, εργαστήρια, performances του Φεστιβάλ θα επεκτείνονται και σε άλλους χώρους πολιτισμού της πόλης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Τετάρτη 23/07

20:00 έναρξη φεστιβάλ με προβολές video dance, Capoeira ομάδα Professor Alegria 21:30 κι όμΩς κινείται Το σωματίδιο του Θεού

Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Πέμπτη 24/07

21:30 DOT Full moon

22:15 Αθανασία Κανελλοπούλου έρμα

Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Παρασκευή 25/07

21:30 Garage 21 Chaos

22:15 Αμετακίνητ(Ρ)ο Plus aut minor Duo/BetWeen

23:00 Χοροθέατρο Λυδία Λίθος Chair’s tragedy

Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Σάββατο 26/07

21:30 Porson’s Khashoggi Zeno & Nero

22:30 Συν-Κίνηση tranSEASONS

Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Κυριακή 27/07

21:30 Editta Braun Company, Salzburg-Austria Currently resident in

Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Δευτέρα 28/07

21:30 ΛΟΛΑ Self Service

22:30 Syndram dance co.- Χρυσηίς Λιατζιβίρη Εύθραυστο τίποτα

Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Τρίτη 29/07

21:00 Ahtenysti Arachnées

22:00 Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας

Ρωμαίος + ...

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Τετάρτη 30/07

21:30 Χορογράφοι & Χορευτές συναντιούνται με τον ήχο του λαγούτου σε αυτοσχεδιασμούς με τον Λεωνίδα Λαϊνάκη

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Νεώριο Μόρο, παλιό λιμάνι

 

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο: www.facebook.com/dancedayschania

p1

p2

 

#Ανακοίνωση,#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου