main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

15/7/2014, Ηλεκτρονικά η διακίνηση εγγράφων στο Δήμο Χανίων

Με στόχο την αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη λειτουργία του Δήμου, την επίσπευση του διοικητικού έργου και τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Δημοτική Αρχή των Χανίων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, έθεσε από τις αρχές Ιουνίου σε εφαρμογή μια πρότυπη διαδικασία ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων μέσω της χρήση ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου από το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Μέσω αυτής υπάρχει πλέον πλήρης ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση του συνόλου των εγγράφων - εισερχομένων και εξερχομένων - που διακινούνται στο Δήμο, ενώ και οι πολίτες θα έχουν άμεση εξυπηρέτηση αφού μπορούν απευθυνόμενοι αυτοπροσώπως στις αρμόδιες υπηρεσίες να παραλαμβάνουν ακόμα και αυθημερόν βεβαιώσεις και πιστοποιητικά. Επιπρόσθετα, μέσω της ανωτέρω διαδικασίας όλες οι Δημοτικές Υπηρεσίες ενημερώνονται καθημερινά, μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, για το σύνολο των εγγράφων, που τους αφορούν.

Για μία σημαντική δράση που προωθεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη διοικητική καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση κάνει λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γαβριήλ Κουρής ο οποίος επισημαίνει πως «με την πλήρη ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων επιλύονται χρόνια ζητήματα ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ υπηρεσιών που λειτουργούσαν σε διαφορετικά κτίρια και χώρους ενώ συγχρόνως παρέχεται και η δυνατότητα επικαιροποίησης των διαδικασιών που καθημερινά καλείται να υλοποιεί ένας μεγάλος οργανισμός όπως ο Δήμος Χανίων».

Ταυτόχρονα ο κ. Κουρής επισημαίνει πως θα υπάρξουν πολλαπλά και σημαντικά οφέλη από την εν λόγω διαδικασία με κυριότερα τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων που θα υπάρξει από τη μείωση της χρήσης χαρτιού και λοιπών αναλώσιμων, την άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων για τη χρέωση των εισερχομένων εγγράφων, την εξοικονόμηση φυσικού και ψηφιακού χώρου αποθήκευσης εγγράφων, την ταχύτερη εξυπηρέτηση καθότι οι διαδικασίες θα εκτελούνται γρηγορότερα λόγω της εύκολης πρόσβασης σε πληροφορίες και έγγραφα, τη διευκόλυνση της εσωτερικής επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών, κ.α.

 

 

 

 

 

 

#Ανακοίνωση,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»