main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/11/2014, Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων

Στη σύνταξη κοινού υπομνήματος αναφορικά με την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων θα προχωρήσουν άμεσα οι εκπρόσωποι των φορέων των Χανίων, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18/11/2014, στο Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα. Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το συγκεκριμένο υπόμνημα θα επιδοθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου, κατά την επίσκεψη του στα Χανιά τις προσεχείς ημέρες.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι έπειτα από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Κανελλόπουλο, αναφορικά με το πιεστικό θέμα της στέγασης των δικαστηρίων, παρουσιάστηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στα Χανιά, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, εφόσον υποδειχθεί τάχιστα ο κατάλληλος χώρος για την ανέγερσή του. “Σε διαφορετική περίπτωση, επειδή αυτοί οι πόροι δεν πρέπει να χαθούν, θα υποδειχθεί άλλη περιοχή της Ελλάδας για να περιληφθεί μεταξύ των δέκα νέων δικαστικών μεγάρων, που προγραμματίζονται να ανεγερθούν ανά την Επικράτεια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων παρουσίασε διεξοδικά πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο χώρος του πρώην Ψυχιατρείου ενδείκνυται χωροταξικά για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, καθώς καταλαμβάνει έκταση περίπου 120 στρεμμάτων, ενώ βρίσκεται και εντός του αστικού ιστού της πόλης, με μικρή απόσταση από την Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων). “Η προοπτική δε της δημιουργίας του οδικού άξονα σύνδεσης Αεροδρομίου – ΒΟΑΚ, που είναι σχεδιασμένος να περάσει δίπλα από το χώρο του πρώην ψυχιατρείου, θα προσδώσει στον χώρο ακόμα καλύτερη προσβασιμότητα”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων διευκρίνισε ότι η πρόταση για ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο του πρώην Ψυχιατρείου δεν αναιρεί τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με τα αιτήματα εξεύρεσης χώρων βραχυπρόθεσμα από πλευράς του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων. “Η πρόταση μας αποτελεί ευκαιρία να αποδειχθεί στην πράξη ότι ενωμένοι οι φορείς του τόπου δεν θα αφήσουμε αναξιοποίητη άλλη μία σημαντική ευκαιρία”, κατέληξε στην τοποθέτηση του ο κ. Βάμβουκας.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα της ψυχικής υγείας, Μαρία Μελισσάρη – Τζανακάκη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Χ., Γιάννης Μαργαρώνης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Τμήματος Δυτικής Κρήτης, Γιάννης Στρογγυλός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ν. Χανίων, Μανώλης Σχοινάκης, κ.α.

p1

p2

 

 

 

#Ανακοίνωση,#Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»