main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/1/2014,Μ. Σκουλάκης: “Βρισκόμαστε δίπλα στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας”

«Η Δημοτική Αρχή των Χανίων, όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκεται δίπλα στις κοινωνικές δομές του τόπου μας, στηρίζοντας στην πράξη, το σημαντικό έργο που προσφέρουν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σε αντίθεση με την Πολιτεία που είναι, τα τελευταία τρία χρόνια, προκλητικά απούσα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, σε κοινωνικές και προνοιακές δομές της πόλης των Χανίων.

Συγκεκριμένα,  ο κ. Σκουλάκης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Χρυσούλα Χατζηδάκη και Δημήτρη Λειψάκη, επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών (ΚΗΦΑΠ) Μεγαλόχαρη και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας
& Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων- ΕΛΕΠΑΑΠ Χανίων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο ΚΗΦΑΠ, ο Δήμαρχος Χανίων συζήτησε με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Τρίκα και το προσωπικό του  Κέντρου για τη λειτουργία αυτού, τις ανάγκες και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Τρίκας αναφέρθηκε κυρίως στο πρόβλημα της ανεπαρκούς κρατικής επιχορήγησης - που πλέον ανέρχεται σε 800 € το τρίμηνο (δηλ. 3.200 € το χρόνο!!!) με αποτέλεσμα η ύπαρξη και λειτουργία του ιδρύματος να στηρίζεται κυρίως σε επιχορηγήσεις φορέων όπως ο Δήμος Χανίων αλλά και δωρεές/χορηγίες ιδιωτών. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει θερμά το Δήμαρχο Χανίων για την οικονομική ενίσχυση που παρέχει ο Δήμος στο Κέντρο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καλύπτοντας έτσι το κενό της κρατικής χρηματοδότησης προσθέτοντας πως «το Κέντρο, που ιδρύθηκε  επί υπουργίας του Μ. Σκουλάκη, εξυπηρετεί σήμερα 14 παιδιά, με τις ανάγκες ωστόσο να είναι συνεχώς αυξανόμενες».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφτηκε την ΕΛΕΠΑΑΠ Χανίων, όπου όπως ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Παραρτήματος κο Γιώργο Μανουσέλη, 200 παιδιά συμμετέχουν σε προγράμματα του παραρτήματος ενώ ο κ. Μανουσέλης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή των Χανίων για την σημαντική συμβολή της, τα τελευταία τρία χρόνια, στη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Παραρτήματος.

Από την πλευρά του ο Μ. Σκουλάκης ανέλαβε τη δέσμευση προς τις ανωτέρω κοινωνικές δομές πως «η παρούσα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να στηρίζει - τόσο ηθικά όσο και υλικά - το σημαντικό κοινωνικό έργο που παράγουν» κάνοντας ταυτόχρονα ξεκάθαρο πως «κάθε ευρώ που θα εξοικονομούμε από τον εξορθολγισμό των δαπανών και τη χρηστή διαχείριση των πόρων του Δήμου μας θα pπηγαίνει σε πολιτικές στήριξης της κοινωνίας και των αδύναμων συμπολιτών μας».

p1

p2

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#ΑμεΑ ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»