main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/4/2014,“Βελτίωση δεξιοτήτων Πληροφορικής για 52 άνεργους Χανιώτες”: Δωρεάν σεμινάρια εκμάθησης Η/Υ από το Δ. Χανίων

Το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που αναπτύσσει για την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον β΄ κύκλο δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων για την εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ). Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από τις 11 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2014, ενώ πρόσφατα είχε ολοκληρωθεί και ο α’ κύκλος σεμιναρίων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10/4/2014, στην αίθουσα πληροφορικής της Επαγγελματικής Σχολής Χανίων από τον Γενικό Γραμματέα και υπεύθυνο του Γραφείου Πληροφόρησης & Προώθησης Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή, η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους 26 συμμετέχοντες του β’ κύκλου των σεμιναρίων. Συνολικά και στους δύο κύκλους συμμετείχαν 52 άτομα.

«Η ενδυνάμωση των επαγγελματικών προσόντων των συμμετεχόντων, η διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας και η ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο περιλαμβάνονται στους στόχους του εν λόγω προγράμματος που σχεδιάστηκε από το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων» σημείωσε ο κ. Κουρής ο οποίος προσέθεσε πως «εμείς, ως Δήμος, παρέχουμε μέσω των εν λόγω σεμιναρίων, το γνωσιακό υπόβαθρο - και το κίνητρο αν θέλετε – στους συμμετέχοντες ανέργους, για να λάβουν, μετά το πέρας των σεμιναρίων, την αναγκαία πιστοποίηση βασικών γνώσεων και χρήσης Η/Υ».

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από την επιμορφώτρια, Μηχανικό Πληροφορικής, Μαρία Παρδαλάκη και περιελάμβαναν 45 ώρες εκπαίδευσης στις θεματικές ενότητες:

  • χρήση Η/Υ & διαχείριση αρχείων (Windows),

  • υπηρεσίες διαδικτύου (Internet & Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο)

  • επεξεργασία κειμένου (Word),

  • υπολογιστικά φύλλα (Excel),

  • παρουσιάσεις (Power Point).

Το προφίλ των συμμετεχόντων

Όσον αφορά το συνολικό προφίλ των 52 συνολικά συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος στα σεμινάρια του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, η πλειονότητα αυτών ήταν ηλικίας 45 ετών και άνω (38%), απόφοιτοι Λυκείου (33%), με κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους τελευταίους 6 μήνες (σε ποσοστό 50%) αλλά και μακροχρόνια άνεργοι (σε ποσοστό 35%) και με την πλειονότητα αυτών να γνωρίζει καλά μία ξένη γλώσσα (40%). Σε ότι αφορά την πηγή πληροφόρησης, η πλειονότητα των ανέργων ενημερώθηκε για τα σεμινάρια κυρίως μέσω των εφημερίδων (41,1%) αλλά και του διαδικτύου (34,2%).

Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουρής, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέα προγράμματα από το Δήμο Χανίων που θα εστιάζουν στην ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων.

foto1

foto2

 

 

#Ανακοίνωση,#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»