main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/3/2014,Έρχεται η “Ηλεκτρονική Πολεοδομία” στο Δήμο Χανίων: Έκδοση οικοδομικών αδειών με ένα κλικ.

Μεταξύ των πέντε Δήμων της χώρας (Αθήνα, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Πειραιάς, Χανιά) όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών συγκαταλέγεται ο Δήμος Χανίων. Το νέο αυτό σύστημα έκδοσης των ηλεκτρονικών αδειών - που υλοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αξιοποιώντας πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ - θα απλοποιήσει και θα διευκολύνει ουσιαστικά τη λειτουργία της υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας) του δήμου Χανίων ενώ παράλληλα θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά και τους δημότες που δεν θα χρειάζεται να χάνουν χρόνο σε ουρές και αναμονές.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2014, επιμορφωτικό σεμινάριο στο Δημαρχείο Χανίων, από τον υπεύθυνο Μηχανοργάνωσης του Τ.Ε.Ε., κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου αναφορικά με τη λειτουργία και τις δυνατότητες του νέου ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης αδειών, ώστε αυτό να μπορεί να εφαρμοστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον υπεύθυνο Μηχανοργάνωσης του Τ.Ε.Ε., κ. Παναγιωτόπουλο και τον Προέδρου του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Κ., κ. Γιάννη Στρογγυλό, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα Πολεοδομίας, Νικόλαου Ξυνίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι το Ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών δόμησης θα ωφελήσει πολλαπλά τους πολίτες αφού απλοποιούνται όλες οι διαδικασίες και μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατία.

«Είμαστε από τους πρώτους Δήμους σε όλη τη χώρα που θα κάνουμε  χρήση αυτού του νέου καινοτόμου εργαλείου που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μ. Σκουλάκης ο οποίος συμπλήρωσε ότι «με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πολεοδομίας στο Δήμο Χανίων κάνουμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα στο τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  χάρη στη πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει και με το Τεχνικό Επιμελητήριο αλλά και άλλους φορείς».

«Με το νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί, οι μηχανικοί θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις μελέτες και να διαχειρίζονται από το γραφείο τους όλο το φάκελο της οικοδομικής άδειας. Η πολεοδομία θα ελέγχει δικτυακά όλα τα στοιχεία, καθώς και τη θέση του ακινήτου στο χάρτη και θα χορηγεί την έγκρισή της ή θα γνωστοποιεί ηλεκτρονικά τις παρατηρήσεις της στον υπεύθυνο μηχανικό για τις απαραίτητες διορθώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολεοδομίας, Νικόλαος Ξυνίδης, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εφαρμογή, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα θα εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα και οι δημότες, που δεν θα χρειάζεται να χάνουν χρόνο σε αναμονή.

Τα οφέλη, που θα προκύψουν από την εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος της “Ηλεκτρονικής Πολεοδομίας”, είναι μεταξύ άλλων:

  • Ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και βελτίωση της ποιότητας των λειτουργιών.

  • Αυτοματοποίηση των εσωτερικών λειτουργιών και εργασιών και μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης τους.

  • Περιορισμός της αναγκαιότητας της φυσικής παρουσίας του πολίτη στους χώρους των Υπηρεσιών.

  • Δυνατότητα ελέγχου και εκτεταμένης πληροφόρησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

 foto1

 

#Πολεοδομία,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»