main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/12/2014, Στήριξη Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, προς τους εργαζομένους της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Χανίων

Την αλληλεγγύη και τη στήριξη του στα αιτήματα των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΑ Χανίων εξέφρασε σήμερα, Πέμπτη 18/12/2014, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων ενημερώθηκε για την επιχείρηση “φίμωσης” των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ, καθώς η ΔΕΗ, έπειτα από σχετική εντολή, προχώρησε στις 4/12/2014 στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ 1512 KHZ.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης επρόκειτο για τον τελευταίο εν λειτουργία πομπό μεσαίων στη νότιο Ελλάδα και τον τελευταίο στην Κρήτη, ο οποίος λόγω της μεγάλης του ισχύος, χρησιμοποιείτο ως ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του ως ραδιοφάρος για το αεροδρόμιο των Χανίων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί ψήφισμα στήριξης προς τους εργαζομένους της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, ενώ άμεσα θα επικοινωνήσει και με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να ενημερώσει για τους κινδύνους, που συνεπάγεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης του πομπού.

Είναι εμφανές ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια επιχειρείται η φίμωση της ελεύθερης ΕΡΑ, ενώ τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πτήσεων και της ναυσιπλοΐας. Στην πόλη μας δεν χρειαζόμαστε άλλα κτίρια – φαντάσματα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχτεί το ιστορικό αρχείο της ΕΡΑ, που φυλάσσεται εντός του κτιρίου, που στεγάζεται η ΕΡΑ Χανίων.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι ο κρατικός ραδιοσταθμός, που λειτουργεί στα Χανιά από το 1946, πρέπει να εξακολουθήσει να εκπέμπει.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πολιτευτής Χανίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παντελής Καπαρουδάκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χανίων, Σεραφείμ Ρίζος, και ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Κουρούσης.

p1

 

 Στην εν λόγω Επιτροπή συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων:

 

Ε.Β.Ε ΧΑΝΙΩΝ

ΟΙΚΟΝ.ΕΠΙΜΕΛ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΣΥΛ.ΕΝΟΙΚ.ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡ. ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΕΝ.ΙΔΙΟΚΤ.ΓΡΑΦ. ΕΝΟΙΚ. ΑΥΤ-ΤΩΝ

ΟΜΟΣΠ.ΕΝΟΙΚ. ΔΩΜ."ΑΠΤΕΡΑ"

ΣΥΝΔ.ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡ. ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ "ΚΥΔΩΝ"

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ

#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»