main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/4/2014,Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Απο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων

Τις παρεμβάσεις που προωθεί αυτό το διάστημα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην περιοχή του Ενετικού Λιμένα, οι οποίες εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 17 Απριλίου 2014, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και Αντιδήμαρχο Χανίων Κων/νο Πρωτοπαδάκη .

Σύμφωνα με τον κο Πρωτοπαπαδάκη ο οποίος παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Κ.Α.Σ, τα έργα αυτά με την συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου που προσφέρουν τα μέγιστα, θα ολοκληρωθούν εντός 30 ημερών και αφορούν :

  • Την έγκριση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας γύρω από το Τέμενος Κουτσιούκ Χασάν (Γυαλί Τζαμισί) το οποίο έχει κυρίαρχη θέση στην περιοχή του ενετικού λιμένα των Χανίων αφού βρίσκεται στο σημείο συνάντησης των ορίων της Δυτικής και Ανατολικής πλευράς του Λιμένα και κομβικό σημείο περιπάτου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα μετά το Πάσχα και περιλαμβάνουν την πλακόστρωση με ηφαιστειακή πέτρα και γυάλινη επιφάνεια 40τ.μ., προκειμένου να αναδειχθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα μετά τις ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή.

  • Την ολοκλήρωση των εργασιών φωτισμού του Λιμενοβραχίονα, που ξεκίνησαν σήμερα, με την τοποθέτηση των απαραίτητων κάθετων στοιχείων στις τρεις προβλήτες του Ενετικού Λιμένα που θα αναδεικνύει την υφή του φωτιζόμενου υλικού δηλ. τα ανάγλυφα της λιθοδομής του λιμενοβραχίονα και δεν θα αντιστρατεύεται τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του φάρου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε ότι ''πρόκειται για δύο μεγάλου βεληνεκούς παρεμβάσεις στο Ενετκό Λιμάνι των Χανίων όπου γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και οι υπηρεσίες του Δήμου, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου, αφού τα έργα αυτά θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο και θα δώσουν μία διαφορετική εικόνα στο Λιμάνι των Χανίων και θα αναδείξουν με φυσικό τρόπο το ιστορικό και αρχιτεκτονικό σύνολο''.

 

foto

#Ανακοίνωση,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»