main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/2/2014,Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου στο σημείο-καρμανιόλα “Κλαδισός – Παρηγοριά”.

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες υλοποίησης του έργου “Ανακατασκευή του οδικού τμήματος “Κλαδισός - Παρηγοριά” της Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην άρση της επικινδυνότητας ενός οδικού τμήματος, όπου έχουν προκληθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα κατά το παρελθόν. Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (Τ.Ε.Ο.), ανέρχεται στα 200.000 €.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας, το οποίο θα παράσχει ασφάλεια στους Χανιώτες και τους επισκέπτες του Δήμου μας”, τόνισε σήμερα, Πέμπτη 13/2/2014, το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επιθεωρώντας την εκτέλεση των εργασιών από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουγαράκη.

Εκφράζω την ικανοποίηση μου, γιατί ξεκινά σήμερα αυτό το σημαντικό, απ’ όλες τις απόψεις, έργο, για το οποίο διεκδικήσαμε την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων και την υλοποίηση του και που θα συμβάλλει στην άρση της επικινδυνότητας του παλιού εθνικού δρόμου – με αποκατάσταση του οδοστρώματος. Το έργο αυτό ευελπιστούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, καιρού θέλοντος, καθώς ο ανάδοχος εργολάβος διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα και την τεχνογνωσία, που θα εξασφαλίσουν το επιθυμητό για όλους μας αποτέλεσμα”, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Μ. Σκουλάκης.

Η συνεργασία μεταξύ των φορέων στο Νομό φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, προσθέτοντας ότι έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Χανίων, ενώ η επίβλεψη του έργου ανήκει στον Δήμο Χανίων.“Πρόκειται για έργο, που υλοποιείται με σύγχρονες μεθόδους, ώστε να μην προκληθούν στο σημείο παρέμβασης,αλλοιώσεις και φθορές για τα επόμενα χρόνια”, τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Βουλγαράκης.

Τεχνική περιγραφή έργου
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, στη μελέτη αυτού προβλέπονται παρεμβάσεις, συνολικής επιφάνειας 8.100,00 μ2, που θα είναι τμηματικές κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισάμου, 200 μέτρα μετά τη γέφυρα του Κλαδισού έως τη διακλάδωση προς τους Αγίους Αποστόλους (φωτεινοί σηματοδότες).

foto1

foto2

foto3

 

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#Οδικό δίκτυο/Προσβασιμότητα ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021