main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

7/2/2014, Επιθεώρηση εργασιών υλοποίησης έργου Κατασκευής Δικτύου Οβρίων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας.

Την εξέλιξη των εργασιών υλοποίησης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΛΩΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ» επιθεώρησε σήμερα Παρασκευή 07-02-2014 και ώρα 11:00 π.μ. η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νίκη Αποστολάκη, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σταλού κ. Δημήτριο Καρτάκη και το μέλος της κ. Δασκαλάκη, καθώς και στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νίκη Αποστολάκη «επιθεωρούμε σήμερα την πορεία των εργασιών ενός σύνθετου αλλά ταυτόχρονα σημαντικότατου έργου υποδομής, το οποίο ήταν και αίτημα των κατοίκων της περιοχής για περισσότερα από 20 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή με ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. συνολικού προϋπολογισμού 150.000 € με Φ.Π.Α., περίπου 170 μέτρων κεντρικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων επί της οδού Σολωμού της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας, με την τοποθέτηση αγωγού πολυαιθυλενίου δομημένου τοιχώματος διατομής Φ 500, την αντικατάσταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων με αγωγό διαμέτρου Φ 200 συνολικού μήκους 170 μέτρων από πολυαιθυλένιο δομημένου τοιχώματος, ενώ τέλος θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του προϋπάρχοντος μεταλλικού αγωγού ύδρευσης με αγωγό διαμέτρου Φ 90 συνολικού μήκους 170 μέτρων από πολυαιθυλένιο.

Παρά τις τεχνικές δυσκολίες του έργου λόγω των μεγάλων υψομετρικών διαφορών, του μεγάλου βάθους (5-6 μέτρα) στο οποίο έπρεπε να γίνουν οι κατασκευαστικές διαδικασίες, της σύνθεσης του εδάφους και της στενότητας των δρόμων, εν τούτοις τα συνεργεία τόσο του αναδόχου όσο και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το έργο, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει από την αρχή. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Οικονόμου, ο οποίος μας επέτρεψε να προβούμε σε επιχωμάτωση της ιδιοκτησίας του και τη διάνοιξη αυτής, ούτως ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση της διέλευσης των περιοίκων για όλο το διάστημα που τα συνεργεία θα πραγματοποιούν τις σχετικές εργασίες. Φυσικά μετά το πέρας του έργου θα το αποκαταστήσουμε όπως ήταν και πριν, αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε όλοι μας ότι χωρίς την συγκεκριμένη παραχώρηση δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση ενός τόσο δύσκολου έργου και η διέλευση των κατοίκων θα ήταν αδύνατη.»

Επίσης πρόσθεσε ότι «με την ολοκλήρωση του έργου δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον από τις πλημμύρες οι κάτοικοι της περιοχής που αρκετά χρόνια τώρα δεν μπορούσαν να διασχίσουν πεζοί τον συγκεκριμένο δρόμο, αφού μετά από μια ισχυρή βροχόπτωση αυτός πλημμύριζε λόγω της έλλειψης δικτύου ομβρίων και η αγωνία τους για πρόκληση ζημιών στις περιουσίες τους ήταν μεγάλη.»

«Παράλληλα οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν πλέον πρόσβαση και δυνατότητα να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης, δηλαδή να εξυπηρετηθούν άμεσα οι οικογένειες που διαμένουν σ’ αυτές, ενώ με την επικείμενη αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου χαλύβδινου αγωγού ύδρευσης από αγωγό πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ 90 συνολικού μήκους 170 μέτρων, δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον από τις αναγκαστικές συχνές διακοπές για την επιδιόρθωση των βλαβών που παρουσιαζόταν στην περιοχή αυτή.»

Κατέληξε δε ότι «το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής αλλά και στην ευρύτερη ανάπτυξή της με τη δημιουργία των απαραίτητων βασικών υποδομών, που προστατεύουν και αναδεικνύουν το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον και ενισχύουν ιδιαίτερα τις περαιτέρω προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.»

Πριν το έργο (1) foto

Πριν το έργο (2) foto

Πριν το έργο (3) foto

Επιχωμάτωση ιδιοκτησίας Οικονόμου foto

Νίκη Αποστολάκη Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ

ΔΕΥΑΧ (1)

ΔΕΥΑΧ (2)

ΔΕΥΑΧ (3)

ΔΕΥΑΧ (4)

 

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΕΥΑΧ

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.