main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

16/10/2014, Ξεκίνησαν οι εργασίες της διεθνούς Συνάντηση 2014 των Εθνικών Χειριστών του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες»: Παρουσία του Γ.Γ. Τουρισμού, Αν. Λιάσκου

Σοβαρότατο θεσμό για την πατρίδα μας, που δίνει προσθετική αξία στο τουριστικό προϊόν και έχει καταστήσει τη χώρα μας παγκοσμίως γνωστή για την περιβαλλοντική της ευαισθησία” χαρακτήρισε από τα Χανιά το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, κατά την έναρξη της διεθνούς Συνάντησης 2014 των Εθνικών Χειριστών του Προγράμματος, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν σήμερα, Πέμπτη 16/10/2014, στο Ξενοδοχείο Minoa Palace.

Ο κ. Λιάσκος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ 48 χωρών αναφορικά με τον αριθμό των “Γαλάζιων Σημαιών”, γεγονός το οποίο αποδεικνύει τόσο την περιβαλλοντική μας ευαισθησία όσο και την ποιότητα των ακτών μας. Μάλιστα, ο Γ.Γ. Τουρισμού παρότρυνε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, προκειμένου η χώρα μας να κατακτήσει στο μέλλον ακόμη και την πρώτη θέση στις “Γαλάζιες Σημαίες”.

Ο Δήμος Χανίων, αναγνωρίζοντας τη σημασία του διεθνούς περιβαλλοντικού βραβείου ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» στην τουριστική ανάπτυξη, έχει προχωρήσει σε μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης των παραλιών του, με απώτερο στόχο την αύξηση του αριθμού των βραβευμένων ακτών, που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών του ορίων”, υπογράμμισε από την πλευρά του κατά την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Ο Δήμος μας διαθέτει ναυαγοσωστική κάλυψη στο σύνολο των παραλιών του, έχει προμηθευτεί ειδικά αμαξίδια για ΑμεΑ, τηρεί τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση των Γαλάζιων Σημαιών, καθώς επίσης διοργανώνει περιβαλλοντικές δράσεις σε όλες τις παραλίες”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι “οι παραλίες, η καθαριότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι υπόθεση όλων των εμπλεκομένων φορέων: πολιτών, επιχειρηματιών και Αυτοδιοίκησης, προκειμένου ο θεσμός της “Γαλάζιας Σημαίας” να χρησιμοποιηθεί προς όφελος και της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου”.

Ο Δήμος Χανίων διαθέτει ένδεκα (11) παραλίες (6 στη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, 4 στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου και 1 στη Δ.Ε. Χανίων), οι οποίες έχουν βραβευτεί με “Γαλάζια Σημαία”, αφού κρίθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Οι παραλίες αυτές είναι οι εξής:

 1. Αγία Μαρίνα,

 2. Άγιοι Απόστολοι 1,

 3. Άγιοι Απόστολοι 2,

 4. Άγιος Ονούφριος,

 5. Καλαθάς,

 6. Καλαμάκι,

 7. Μαράθι,

 8. Νέα Χώρα,

 9. Σταλός,

 10. Σταυρός,

 11. Χρυσή Ακτή

Κατά την έναρξη της διεθνούς συνάντησης χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων η Διεθνής Συντονίστρια του Προγράμματος, Sophie Bachet – Granados, ο πρώην Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Τζανακάκη – Μελισσάρη.

Σημειώνεται ότι η διεθνής συνάντηση συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης.

p1

p2

p3

p4

p5

 

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»