main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/9/2014, Λογοτεχνική βραδιά για την Αθηνά Κανιτσάκη: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του Media Lab της Βιβλιοθήκης, η λογοτεχνική βραδιά, που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη ήταν αφιερωμένη σε μία κυρία, που βρίσκεται καθημερινά σχεδόν κοντά μας, μία κυρία που διακρίνεται για την ευγένεια, το ήθος, τη σεμνότητα του χαρακτήρα της, αλλά και για τη σημαντική προσφορά της στον πνευματικό χώρο του τόπου μας, στην αγαπητή σε όλους, Αθηνά Κανιτσάκη.

Με λόγο απλοποιημένο μας πείθει, μας παιδαγωγεί, μας διασκεδάζει, μας προβληματίζει. Οι ιστορίες της είναι όλες ξεχωριστές, γιατί μας φωτίζουν το χθες και το σήμερα.

Με την πένα της έχει «ζωγραφίσει» πολλές βιωματικές διαδρομές - στα 12 βιβλία που έχει γράψει- μια πένα που χρωματίζεται με τη ματιά της εικαστικού, Κανιτσάκη.

Τα κείμενά της πάντα επίκαιρα φωτογραφίζουν την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων 50 χρόνων.

Την εκδήλωση συντόνιζε η δικηγόρος Ρόζα Μοτάκη –Κονταδάκη. Τις «Ψηφίδες» παρουσίασε η φιλόλογος –δημοσιογράφος, Βίκυ Κόλλια, ενώ κειμενάκια διάβασαν ο ηθοποιός, Λεωνίδας Μανωλικάκης, η δημοσιογράφος, Ελευθερία Κατσιφαράκη, η Πηνελόπη Παπαδάκη και ο συγγραφέας Γιώργος Καμβυσέλλης.

Τις «68 Ξεχωριστές Ιστορίες» παρουσίασε η εκπαιδευτικός Μαρία Δρακάκη. Κείμενα διάβασαν η συγγραφέας Δέσποινα Τραχαλάκη και ο ιστορικός-ερευνητής πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων Δημήτρης Νικολακάκης. Τις «Εύθυμες προσεγγίσεις» παρουσίασε η κα Μοτάκη και κείμενα διάβασε ο ψυχολόγος-ποιητής, Νικος Τριποδάκης και η φιλόλογος Ντένια Καραβασιλειάδη. Τις «Μυθιστορίες τόπων & ανθρώπων» παρουσίασε η φιλόλογος, Γιούλα Κανιτσάκη, ενώ κείμενα διάβασαν η ηθοποιός, Βεριβάκη Χριστίνα και η νομικός, Αννα Καλληδονάκη, μέλη της «Πολυδράσης».

Η δημοσιογράφος Βούλγαρη Μαρία παρουσίασε το νέο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας της συγγραφέως : «Ο τυφλοπόντικας».

Από τη μεριά της η κα Κανιτσάκη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανιών, σε μια ξεχωριστή «Βραδιά Ανάγνωσης» παρουσιάστηκαν τα τέσσερα βιβλία μου ποικίλης ύλης.

Μια βραδιά γεμάτη, ζεστή, σ’ ένα χώρο που τον γέμισαν ασφυκτικά οι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τις ευχές και τις ευχαριστίες μου σε όλους. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Δήμο Χανίων και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη -όπως και στο προσωπικό της- για τη διοργάνωση και την επιμέλεια της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Βαρβάρα Περράκη για τη παρουσία και το ενδιαφέρον της -να της ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στο δύσκολο έργο της- και τη Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων κα. Βιβή Χουδαλάκη, χάρη στην οποία υλοποιήθηκε αυτή η εκδήλωση».

p1

p1

[3

p4

p5

p6

 

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»