main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

21/1/2014,Ο Δήμος Χανίων στηρίζει την τρίτη ηλικία με αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα ΚΑΠΗ: Επισημάνσεις από τον Δήμαρχο, Μ. Σκουλάκη

«Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διεύρυνση των δραστηριοτήτων και η διατήρηση του ιατροκοινωνικού ρόλου των ΚΑΠΗ αποτελούν βασικούς στόχους για τη Δημοτική Αρχή των Χανίων στο πλαίσιο των πολιτικών στήριξης και φροντίδας των ηλικιωμένων, ώστε να παραμείνουν ενεργοί, δραστήριοι και χρήσιμοι, μέσα στο ίδιο τους το περιβάλλον».

Με αυτή τη φράση ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεων της δημοτικής αρχής σχετικά με την αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Σούδας, που λειτουργεί μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.), η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, στον χώρο του ΚΑΠΗ.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος των δράσεων, που πραγματοποιούνται στα ΚΑΠΗ, είναι αυτά να αποτελέσουν κέντρα συνάθροισης και επικοινωνίας, ώστε να προωθηθεί η ενεργητική συμμετοχή και να αναπτυχθούν σχέσεις αλληλεγγύης.

Το ΚΑΠΗ Σούδας σήμερα έχει οργανωμένη ομάδα θεάτρου, χορωδίας, κατασκευών και χορού. Διαθέτει άριστη κοινωνική υπηρεσία, η οποία συντονίζει και διασυνδέει το Κ.Α.Π.Η. με υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση, στήριξη και αντιμετώπιση προβλημάτων των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας, παρέχει ψυχολογική στήριξη και οικογενειακή συμβουλευτική”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα. Χαριτάκη, προσθέτοντας ότι παρέχεται, μέσω του ΚΑΠΗ, πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη (εμβολιασμοί, συμβουλές για την αποφυγή ατυχημάτων, ιατρικές εξετάσεις).

Στον απολογισμό δράσεων του ΚΑΠΗ για το έτος 2013 η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, Ειρήνη Καντεράκη, ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν 3.365 επισκέψεις με την γιατρό, 2.640 κατ' οίκον νοσηλευτικές επισκέψεις, 420 αιμοληψίες για εργαστηριακές εξετάσεις και 476 συνεδρίες φυσικοθεραπείας. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό ο Δήμος Χανίων – μέσω του ΚΑΠΗ Σούδας και - σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό Σύλλογο Σούδας «Ο Άγιος Νικόλαος» προσφέρουν γεύματα σε οικογένειες της περιοχής, που έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τραγούδησε η χορωδία του ΚΑΠΗ Σούδας, συνοδεία των μουσικών, Γεωργίου Δουλγεράκη και Βαλεντίνου Βιριράκη.

foto

 #ΚΑΠΗ-Βοήθεια στο Σπίτι,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΟΚΟΙΠΠ

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»