main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

1/4/2014,Αλλάζει η όψη του Ενετικού Λιμένα Χανίων: Με τα έργα & τις παρεμβάσεις, που υλοποιεί η δημοτική αρχή

Ξεκίνησαν σήμερα 1/4/2014, το πρωί, οι εργασίες κατεδάφισης του κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στον Ενετικό Λιμένα των Χανίων, το οποίο δεν είχε στατική επάρκεια και το οποίο, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Καταστήματος Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κων/νο Πρωτοπαπαδάκη,υποβάθμιζε την αισθητική αξία του λιμανιού.

Μάλιστα, ο κ. Σκουλάκης έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο μετά από πολλά χρόνια στην περιοχή, ενώ, όπως γνωστοποίησε, οι εργασίες κατεδάφισης θα έχουν ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας.

''Πρόκειται για μία μεγάλη μέρα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται έργα μεγάλου βεληνεκούς στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων'', υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κων/νος Πρωτοπαπαδάκης, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο κτίριο υποβάθμιζε αισθητικά το σύνολο του παραλιακού μετώπου.

''Η μελέτη του νέου κτηρίου έχει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) και τη σύμφωνη γνώμη του Γ.Ε.Ν. και του Υ.Ε.Ν. Η σύμβαση για την ανέγερση του νέου κτιρίου θα έχει υπογραφεί σε διάστημα τριών μηνών από σήμερα, ενώ το νέο κτίριο θα συνδέει με μία εσωτερική στοά το παραλιακό μέτωπο με την οδό Αφεντούλιεφ και σε αυτό θα παραμείνει το Λιμενικό Ταμείο για όσο καιρό του παραχωρηθεί από τη σχετική σύμβαση, που θα υπογραφεί με το Υ.Ε.Ν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα ασυδοσίας στο λιμάνι'', τόνισε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Στο μεταξύ, σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις, που προωθεί αυτό το διάστημα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην περιοχή του Ενετικού Λιμένα, οι οποίες εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλέγμα έργων, με σκοπό την πλήρη ανάπλαση και ανάδειξη του μνημείου του Ενετικού Λιμένα των Χανίων.

 

Τα έργα αυτά θα δώσουν μία διαφορετική εικόνα στο λιμάνι μας, θα το αναβαθμίσουν, δίνοντας, παράλληλα, οριστικό τέλος σε χρόνια προβλήματα, που έχουν προκύψει στην περιοχή'', επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, προσθέτοντας ότι τα εν λόγω έργα σε συνδυασμό με τις εργασίες, που εκτελούνται ήδη από το Δήμο Χανίων στην Παλιά Πόλη, όπως το Παλιό Τελωνείο, οι αναπλάσεις οδών, κ.α., θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την τουριστική “ατμομηχανή” της πόλης μας'.

 

Οι παρεμβάσεις, που βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης, αφορούν μεταξύ άλλων:

 

  • Την πλακόστρωση στο παραλιακό μέτωπο, βόρεια των Νεωρίων.

  • Την ανάπλαση της πλατείας στο Γιαλί Τζαμίσι με παραδοσιακά υλικά, ομοειδή με την παλιά πέτρα, που υπάρχει στο λιμάνι.

  • Τη σταδιακή αντικατάσταση του φωτισμού του λιμενοβραχίονα και της παραλίας με παραδοσιακά μαντεμένια φωτιστικά εγκεκριμένα από την Αρχαιολογία.

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης έκανε μία σύντομη αναφορά στα σκιάδια και στον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, που θα προκηρυχθεί στις 17 Απριλίου, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα ληφθεί υπόψη η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από σήμερα, 1 Απριλίου 2014, ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Παλιό Λιμάνι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας, που θα εφαρμοσθεί στην οδό Δευκαλίωνος.

 

P1

foto2

FOTO3

 

#Ανακοίνωση,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#Οικονομικά ,#Τεχνικά Έργα