main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/3/2014, “Ανάπλαση της πλατείας Κυρτομάδου στη Δ.Ε Θερίσου από το Δήμο Χανίων” Υπογράφηκε η σύμβαση π/υ 362.000 € από τον Δήμαρχο, Μ. Σκουλάκη

Στην κατασκευή μιας νέας πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Κυρτομάδου της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου - σε αδιαμόρφωτο οικόπεδο έκτασης 2.251,74 τ.μ. -προχωράει η Δημοτική Αρχή των Χανίων στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί στις περιοχές υπαίθρου των Χανίων για την ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε, σήμερα Τετάρτη 12/03/2014 στο Δημαρχείο Χανίων, από τον Δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, που προέκυψε από δημόσιο διαγωνισμό.

«Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης και την έναρξη κατασκευής του εν λόγω έργου – αλλά και αυτών που ακλουθούν και για άλλες περιοχές του Δήμου μας - αποδεικνύουμε στην πράξη το ενδιαφέρον της Δημοτικής μας Αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας σε όλο το εύρος του “Καλλικρατικού” Δήμου Χανίων», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος σημείωσε ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στις 362.000 ευρώ, με χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013».

«Η προσπάθεια μας ως Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων είναι συνεχής, με έργα όπως αυτό που θα υλοποιηθεί στο Κυρτομάδο, και με τα οποία στοχεύουμε στην ανάδειξη, την αισθητική αναβάθμιση, και τη βελτίωση της χρηστικότητας των δημόσιων χώρων ώστε να καταστούν ελκυστικοί και φιλικοί για τους κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών μας, για να εξυπηρετούν τη λειτουργία τους ως ανοικτοί δημόσιοι χώροι συνάθροισης και δραστηριοτήτων και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνικής ζωής των δημοτών μας»' τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει ορισθεί σε έξι (6) μήνες ανέφερε η Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδια για τεχνικά θέματα, Νάνσυ Αγγελάκη, και όπως τόνισε «το έργο περιλαμβάνει χώρους παιχνιδιού και ξεκούρασης αλλά και χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης με τη δημιουργία μικρού αμφιθεάτρου (45 θέσεων) και χώρων πρασίνου». Παράλληλα προβλέπονται όλες οι αναγκαίες υποδομές, χώρος στάθμευσης οχημάτων ΙΧ και λεωφορείου, υποδομές άρδευσης πρασίνου, φωτισμός της νέας πλατείας και ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγιάς κ. Γιάννης Πετραντωνάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση αυτού του έργο τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που το αναμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία οι κάτοικοι της περιοχής καθώς θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους, αφού πλέον ο συγκεκριμένος χώρος θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ζωής των κατοίκων της περιοχής μας ενώ θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς και κοινωνικής συνάθροισης για την κοινότητα».

p1

#ΔΗΜΟΣ,#Νέα Κυδωνία ,#Δελτία Τύπου ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά