main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

2/12/2014, “Μήνας Εφηβείας”: Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά τον Μήνα Εφηβείας των Εκδόσεων Πατάκη και προσκαλεί οργανωμένες τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή δημιουργική δράση, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές του Νομού Χανίων, με θέμα: 

«Τα Χανιά σάς καλωσορίζουν

Οι έφηβοι αναδεικνύουν τη μαγεία του τόπου τους!»

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον χώρο του media lab της Βιβλιοθήκης και εκεί με συντονιστή τον Χανιώτη συγγραφέα και Αναπληρωτή Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πολυχρόνη Κουτσάκη,

να πάρουν μέρος σε ένα μικρό εργαστήριο σχεδιασμού μιας διαφημιστικής ιδέας, που θα προβάλλει τον τόπο όπου ζουν.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η παρότρυνση των εφήβων να παρατηρήσουν με δημιουργική ματιά την καθημερινότητά τους, τα σημεία, ήθη και έθιμα του τόπου τους, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνικά μέσα, να τα αναδείξουν δημιουργικά μέσα από διαφημιστικά βίντεο και αφίσες.

> Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι περίπου δύο ώρες.

> Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα χρησιμοποιηθούν:

  • Τεχνικές δημιουργικής σκέψης και γραφής

  • Προβολή και ανάλυση οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με διαφημιστικές καμπάνιες για τόπους της Ελλάδας και του εξωτερικού

  • Ιστορίες και αφηγήσεις του τόπου

  • Αποσπάσματα από το βιβλίο του Πολυχρόνη Κουτσάκη «Καιρός για ήρωες» (1ο βιβλίο της τριλογίας μυστηρίου, που διαδραματίζεται στα Χανιά) και από το υπό έκδοση 2o βιβλίο της τριλογίας «Μια ανάσα μόνο», που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο. Στα αποσπάσματα αυτά, μέσα από τη δράση αναδεικνύονται γειτονιές των Χανίων.

> Κάθε ομάδα:

-Θα δημιουργήσει ένα σενάριο για ένα βίντεο μικρού μήκους

ή

- Θα διαμορφώσει την ιδέα για μια διαφημιστική αφίσα και θα δημιουργήσει μια σύντομη διαφημιστική φράση «σλόγκαν»

Σχετικά με τα σενάρια:

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 θα συγκεντρωθούν όλες οι ιδέες από όλες τις ομάδες, που θα συμμετάσχουν και θα αναδειχθούν οι πέντε πιο πρωτότυπες και λειτουργικές.

Οι αντίστοιχες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το σενάριό τους και να γυρίσουν ένα σποτ μικρού μήκους, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων έως την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Τα σποτάκια θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, το πρωί, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, όπου και θα αναδειχθεί η ιδέα που ξεχώρισε.

Η νικήτρια ομάδα θα λάβει ως δώρο για τη βιβλιοθήκη της τάξης της ή του σχολείου της βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη, αξίας 100 ευρώ.

Σχετικά με τις αφίσες:

Κάθε ομάδα, που θα καταλήξει στην ιδέα της δημιουργικής αφίσας, θα έχει τη δυνατότητα να στείλει την αφίσα της σχεδιασμένη και τυπωμένη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων έως την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Οι αφίσες θα εκτεθούν σε ειδική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, από 14 έως 20 Απριλίου, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και η ομάδα της οποίας η αφίσα θα διακριθεί θα λάβει ως δώρο για τη βιβλιοθήκη της τάξης της ή του σχολείου της βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη, αξίας 100 ευρώ.

> Κάθε σχολείο μπορεί να καταθέσει έως τρεις συμμετοχές

ανά κατηγορία.

> Κάθε συμμετοχή θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από την

αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο υπεύθυνο καθηγητή ή δάσκαλο ή συντονιστή. Η αίτηση συμμετοχής θα δίνεται στα σχολεία, που θα συμμετέχουν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Τμήμα εκδηλώσεων Εκδόσεων Πατάκη: τηλ. 210.36.50.024, 025, ekdiloseis@patakis.gr

  • Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: 2821 3 41662-3 library@chania.gr

p1

 

 

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»