main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

8/4/2014,Επιμορφωτική επίσκεψη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δ. Χανίων: Από τους Σχολικούς Συμβούλους Α'/βάθμιας εκπαίδευσης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων επισκέφθηκαν το Σάββατο 5 Απριλίου οι σχολικοί σύμβουλοι προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης Χανίων στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (Κύκλος Α΄), που συνδιοργανώνουν η Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Χανίων.

Στη δράση συμμετείχαν περίπου 40 εκπαιδευτικοί Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων του Νομού, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στον ανακαινισμένο χώρο του Μουσείου και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη νέα περιοδική έκθεση “Μέσα μάθησης για μοναδικούς μαθητές”, που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο Μουσείο.

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκαν η Αντιδήμαρχος, αρμόδια σε θέματα Παιδείας και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου, Χρυσούλα Χατζηδάκη, και η υπεύθυνη του Γραφείο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, Αμ. Ελληνάκη.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, η κα. Χατζηδάκη επεσήμανε ότι “ έτσι επιτελείται ο βασικός σκοπός του Μουσείου ο οποίος είναι η σύνδεση του με τη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα, η ανάδειξη εκπαιδευτικών καινοτομιών και η σύνδεση της Παιδείας με τον Πολιτισμό. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεργασία με άλλους φορείς και οργανισμούς, ώστε το Μουσείο να αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας''.

Από την πλευρά των σχολικών συμβούλων, ο κ. Στρατιδάκης, Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Ν. Χανίων, αναφερόμενος στη σημασία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα μουσειακά περιβάλλοντα τα χαρακτήρισε “ως ευκαιρίες γόνιμης σύνδεσης σχολείου και μουσείου, με στόχο να βιώσουν οι μαθητές μια αξιομνημόνευτη εμπειρία εκτός σχολικής τάξης, μια εμπειρία πλούσια σε συναισθήματα με βιωματική συμμετοχή. Η εκπαιδευτική κοινότητα, τόνισε, δεν θα πρέπει να μένει αμήχανη ή παθητική σε προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα χώρων πολιτισμικής αναφοράς, αλλά να διεκδικεί τον ενεργό της ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους”.

Την ανάγκη να αξιοποιηθούν τέτοιες δράσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα υπογράμμισε η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Περιφέρειας Ν. Χανίων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κα. Ντούλια, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η κα. Ντούλια αναφέρθηκε στη δυνατότητα για τα πολλαπλά οφέλη, που παρέχει η νέα έκθεση «Μέσα Μάθησης», αφού στους χώρους του Μουσείου μπορεί κανείς να δει εκθέματα και αντιπροσωπευτικά δείγματα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, καθώς και καινοτόμα έντυπα, εκπαιδευτικά υλικά και ψηφιακές εφαρμογές. Η κα. Ντούλια υπογράμμισε τη ανάγκη να αξιοποιηθούν όλα αυτά δημιουργικά στο άμεσο μέλλον από την εκπαιδευτική κοινότητα τόσο με πρωτοβουλία των ίδιων των εκπαιδευτικών όσο και με διάφορες θεματικές επιμορφωτικές συναντήσεις, που θα ακολουθήσουν με πρωτοβουλία του γραφείου Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επιμορφωτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της έκθεσης από την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Σχολικής Ζωής, Μαρία Δρακάκη, και τα μέλη του Δ.Σ. Ευαγγελία Ρήνου και Μαρία Χαραλαμπίδου.

 

foto1

foto2

 

#Ανακοίνωση,#Εκδηλώσεις,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»