main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/8/2014, Σε κλίμα σύμπνοιας & συνεργασίας ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή των Χανίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29/8/2014, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής των Xανίων, των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Ο όρκος, που δώσαμε, δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία, είναι όρκος τιμής και ευθύνης απέναντι στον τόπο μας και απέναντι στους ανθρώπους του. Ξεκινάμε σήμερα με αισιοδοξία και αίσθημα ευθύνης την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής, προσβλέποντας σε ένα νέο ξεκίνημα για τον Δήμο μας. Μεγάλος ο δήμος, μέγιστη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, κατά την ομιλία του, αφού καλωσόρισε όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου μας, που διαμορφώσαμε κατάλληλα για την τελετή ορκωμοσίας, τον οποίο θα συνεχίσουμε να διατηρούμε καθαρό και απαλλαγμένο από αυτοκίνητα, δίνοντας από την αρχή το μήνυμα της φροντίδας όλου του Δήμου, που πρέπει να ξεκινάει από το ίδιο μας το σπίτι, που θα μας φιλοξενήσει για την επόμενη πενταετία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε “γνωρίζουμε το δύσκολο περιβάλλον της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης εντός του οποίου καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας το έργο, που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας. Παραλαμβάνουμε από μια δημοτική αρχή με την οποία συχνά διαφωνήσαμε και ενίοτε συγκρουστήκαμε, δεν παραγνωρίζουμε, ωστόσο, το έργο που συντελέστηκε. Και ιδιαίτερα αναγνωρίζουμε ότι της έλαχε το δύσκολο αυτό έργο σε μια στιγμή με σημαντικές ιδιαιτερότητες, καθώς συνέπεσε με την υλοποίηση του “Καλλικράτη” και τη συνένωση επτά πρώην Δήμων. Σε ό,τι με αφορά παραλαμβάνω το δημαρχιακό αξίωμα από τον Μανώλη Σκουλάκη, έναν ενεργό και δυναμικό πολιτικό με μακρά πορεία προσφοράς στον τόπο από τις θέσεις τις οποίες του εμπιστεύθηκαν οι Χανιώτες. Θα σεβαστούμε το έργο που συντελέστηκε, θα διαφυλάξουμε ό,τι θετικό έχει γίνει και θα διδαχθούμε από την εμπειρία αλλά και τα λάθη”.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χανίων ζήτησε από τους συνεργάτες του αλλά και από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου να εκφράσουν από κοινού το όραμα για τα Χανιά του αύριο, “καθώς σε αυτή την προσδοκία της δεν πρέπει να διαψευσθεί η χανιώτικη κοινωνία”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στόχος μας η διαμόρφωση συνεργασιών και η κινητοποίηση των δημιουργικών και υγιών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας για την εκπόνηση και υλοποίηση των αναγκαίων πολιτικών. Τη δύναμή μας για να αντιμετωπίσουμε μεγάλα ζητήματα του Δήμου θα την αντλήσουμε από τους δημότες μας τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε με πνεύμα ισονομίας και με πνεύμα αλληλεγγύης για τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Θέτουμε υψηλούς στόχους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών και επισκεπτών μας, με βελτίωση των υποδομών για αειφόρο ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την τόνωση της απασχόλησης, για την προαγωγή της γνώσης και του πολιτισμού”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε “ξεκινάμε το δύσκολο έργο μας αμέσως, με σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας και της υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος. Έχουμε πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας και νιώθουμε επιτακτικό το χρέος να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε. Σημασία για εμάς δεν έχει η προσωπική φιλοδοξία της μονάδας αλλά το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την συλλογικότητα σε όλα τα επίπεδα: σε επίπεδο δημοτικής αρχής, συνόλου δημοτικού συμβουλίου, κοινωνίας, φορέων”.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, αφού συνεχάρη τη νέα δημοτική αρχή τόνισε ότι θα τη στηρίξει στο έργο της, δίνοντας το παρόν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου, αλλά και ασκώντας καλόπιστη κριτική σε όποια περίπτωση προκύψει.

Την τελετή αγιασμού πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. κ. Δαμασκηνός, ενώ στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης και Μανούσος Βολουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλης.

p1

p2

p3

p4

 

 

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,#ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ