main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/1/2014,Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου Έργο “ανάσα” για την πόλη των Χανίων από τη Δημοτική Αρχή

Σημαντική ''''ανάσα'''' στο χρόνιο πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης των Χανίων πρόκειται να δώσει η επέκταση του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου, οι εργασίες του οποίου, ξεκίνησαν και επισήμως σήμερα  Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, 2013. Στο χώρο, στον οποίο τελέσθηκε σήμερα αγιασμός με αφορμή την έναρξη των εργασιών, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ» Α.Ε., Γεώργιος Πουλιδάκης, ο ανάδοχος του έργου Ιωάννης Δρακάκης, παρουσία Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γαβριήλ Κουρή και υπηρεσιακών παραγόντων

Το έργο περιλαμβάνει την ανέγερση πέντε υπέργειων ορόφων συνολικού εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων που θα αυξήσουν κατά 145% τις υπάρχουσες θέσεις.  Συνολικά θα δημιουργηθούν 330 θέσεις στάθμευσης (196 νέες θέσεις), που θα καλύψουν – σε μεγάλο βαθμό - τις  ανάγκες στάθμευσης στην πόλη των Χανίων.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης τόνισε ότι  “με την υλοποίηση του έργου της επέκταση του Δημοτικού παρκινγκ τηρείται μια ακόμα προεκλογική δέσμευση της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία με συλλογική προσπάθεια, σχέδιο και συστηματικότητα πέτυχε την ένταξη χρηματοδότησης του εν λόγω έργου στο πρόγραμμα “Jessica” και εν τέλει την επέκταση του παρκινγκ, έργο το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 15 χρόνια”.

Αυτό το έργο “θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού ζητήματος» ανέφερε ο Μ. Σκουλάκης ο οποίος προσέθεσε πως “η Δημοτική Αρχή των Χανίων αποδεικνύει με έργα – και όχι στα λόγια – πως σε μία περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καταφέρνει να αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία και να υλοποιεί σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του Δήμου μας που λειτουργούν προς όφελος όλων των πολιτών και των επισκεπτών αυτού”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για να επιτευχθεί το εν λόγω θετικό αποτέλεσμα για το Δήμο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της «ΚΥΔΩΝ» Δημοτική Α.Ε. κ. Γεώργιο Πουλιδάκη αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ., για την αδιάλειπτη προσπάθεια τους σε όλα τα στάδια μέχρι σήμερα που ξεκινάει το έργο.

Από την πλευρά του ο κ. Πουλιδάκης ανέφερε ότι “η επέκταση του Δημοτικού παρκινγκ της Περίδου είναι ένα έργο σημαντικό που με την ολοκλήρωσή του θα  καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στάθμευσης και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης” ενώ προσέθεσε πως “το εν λόγω έργο είναι το πρώτο στην Ελλάδα που χρηματοδοτείται από το καινοτόμο χρηματοπιστωτικό πρόγραμμα “Jessica” που αφορά επενδύσεις έργων αστικής ανάπτυξης''''.

p1

p2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, Λούλος Κεραμειών
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021