main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/1/2014,Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου Έργο “ανάσα” για την πόλη των Χανίων από τη Δημοτική Αρχή

Σημαντική ''''ανάσα'''' στο χρόνιο πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης των Χανίων πρόκειται να δώσει η επέκταση του δημοτικού παρκινγκ της οδού Περίδου, οι εργασίες του οποίου, ξεκίνησαν και επισήμως σήμερα  Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, 2013. Στο χώρο, στον οποίο τελέσθηκε σήμερα αγιασμός με αφορμή την έναρξη των εργασιών, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ» Α.Ε., Γεώργιος Πουλιδάκης, ο ανάδοχος του έργου Ιωάννης Δρακάκης, παρουσία Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γαβριήλ Κουρή και υπηρεσιακών παραγόντων

Το έργο περιλαμβάνει την ανέγερση πέντε υπέργειων ορόφων συνολικού εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων που θα αυξήσουν κατά 145% τις υπάρχουσες θέσεις.  Συνολικά θα δημιουργηθούν 330 θέσεις στάθμευσης (196 νέες θέσεις), που θα καλύψουν – σε μεγάλο βαθμό - τις  ανάγκες στάθμευσης στην πόλη των Χανίων.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης τόνισε ότι  “με την υλοποίηση του έργου της επέκταση του Δημοτικού παρκινγκ τηρείται μια ακόμα προεκλογική δέσμευση της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία με συλλογική προσπάθεια, σχέδιο και συστηματικότητα πέτυχε την ένταξη χρηματοδότησης του εν λόγω έργου στο πρόγραμμα “Jessica” και εν τέλει την επέκταση του παρκινγκ, έργο το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 15 χρόνια”.

Αυτό το έργο “θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού ζητήματος» ανέφερε ο Μ. Σκουλάκης ο οποίος προσέθεσε πως “η Δημοτική Αρχή των Χανίων αποδεικνύει με έργα – και όχι στα λόγια – πως σε μία περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καταφέρνει να αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία και να υλοποιεί σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του Δήμου μας που λειτουργούν προς όφελος όλων των πολιτών και των επισκεπτών αυτού”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για να επιτευχθεί το εν λόγω θετικό αποτέλεσμα για το Δήμο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της «ΚΥΔΩΝ» Δημοτική Α.Ε. κ. Γεώργιο Πουλιδάκη αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ., για την αδιάλειπτη προσπάθεια τους σε όλα τα στάδια μέχρι σήμερα που ξεκινάει το έργο.

Από την πλευρά του ο κ. Πουλιδάκης ανέφερε ότι “η επέκταση του Δημοτικού παρκινγκ της Περίδου είναι ένα έργο σημαντικό που με την ολοκλήρωσή του θα  καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στάθμευσης και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης” ενώ προσέθεσε πως “το εν λόγω έργο είναι το πρώτο στην Ελλάδα που χρηματοδοτείται από το καινοτόμο χρηματοπιστωτικό πρόγραμμα “Jessica” που αφορά επενδύσεις έργων αστικής ανάπτυξης''''.

p1

p2

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

“Καρκίνος του μαστού: συμπτώματα-πρόληψη- αντιμετώπιση”: Ενημερωτική καμπάνια από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»