main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/8/2014, Παρουσίαση του παραμυθιού “Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος”: Στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

«Η ζωή γλυστράει σαν ελεύθερο νερό και ζητάει να ταξιδεύει πότε εκεί και πότε εδώ και ο κόσμος ο μεγάλος και μικρός μοναχά αξίζει αν δεν είσαι μοναχός» καταλήγει το παραμύθι «Ο βασιλιάς Αταξίδευτος» των Ν. Τρικκαλίτη - Ε . Ζουρνατζή (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), που παρουσιάστηκε στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014.

Στο βιβλίο με την έξοχη εικονογράφηση, που παραπέμπει σε καλειδοσκόπιο, τα παιδιά παρακολούθησαν τον “Βασιλιά Αταξίδευτο” να εγκαταλείπει τα πλούτη και την ασφάλεια του παλατιού του για να αναζητήσει σε γη και ουρανό την αγαπημένη του “Βασίλισσα Ψάξε δε θα με βρεις”, που είχε εξαφανιστεί. Η άκρως ενδιαφέρουσα και διδακτική περιπλάνησή του τον οδηγεί πίσω στο παλάτι, όπου ξαναβρίσκει τη Βασίλισσά του που ποτέ δεν είχε φύγει αληθινά από κοντά του, όντας σκοπός και συντροφιά σε κάθε του περιπέτειά.

Αφού συμφώνησαν ότι ο Βασιλιάς πήρε το μάθημά του, τα παιδιά πρόθυμα χαρακτήρισαν τον “Αταξίδευτο” από τα λόγια και τη στάση του κι έγιναν δημοσιογράφοι για να τον ρωτήσουν τι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην περιπλάνησή του αλλά και τι έμαθε για τον κόσμο και τον εαυτό του.

Θυμήθηκαν επίσης τον Οδυσσέα, τον ακούραστο ταξιδευτή της ελληνικής μυθολογίας και συμφώνησαν με τον ποιητή Καβάφη ότι όσο πιο μακρύ είναι το ταξίδι τόσο περισσότερες περιπέτειες και γνώσεις κρύβει.

Τέλος έγινε αναφορά στα μέσα μεταφοράς, που μας ταξιδεύουν κυριολεκτικά και στα άλλα μέσα που μας ταξιδεύουν νοερά, όπως τα βιβλία, οι φωτογραφίες ή η μουσική, τα οποία και αποτυπώθηκαν στο κολάζ που κατασκεύασαν με ταξιδιάρικη πάντα διάθεση και σύνθημά “ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ!”

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ευχαριστεί θερμά την εκπαιδευτικό Σμαράγδη Γαλημιτάκη και όλους τους εθελοντές, που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.

p1

p2

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»