main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/8/2014, Παρουσίαση του παραμυθιού “Ο Βασιλιάς Αταξίδευτος”: Στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

«Η ζωή γλυστράει σαν ελεύθερο νερό και ζητάει να ταξιδεύει πότε εκεί και πότε εδώ και ο κόσμος ο μεγάλος και μικρός μοναχά αξίζει αν δεν είσαι μοναχός» καταλήγει το παραμύθι «Ο βασιλιάς Αταξίδευτος» των Ν. Τρικκαλίτη - Ε . Ζουρνατζή (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), που παρουσιάστηκε στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014.

Στο βιβλίο με την έξοχη εικονογράφηση, που παραπέμπει σε καλειδοσκόπιο, τα παιδιά παρακολούθησαν τον “Βασιλιά Αταξίδευτο” να εγκαταλείπει τα πλούτη και την ασφάλεια του παλατιού του για να αναζητήσει σε γη και ουρανό την αγαπημένη του “Βασίλισσα Ψάξε δε θα με βρεις”, που είχε εξαφανιστεί. Η άκρως ενδιαφέρουσα και διδακτική περιπλάνησή του τον οδηγεί πίσω στο παλάτι, όπου ξαναβρίσκει τη Βασίλισσά του που ποτέ δεν είχε φύγει αληθινά από κοντά του, όντας σκοπός και συντροφιά σε κάθε του περιπέτειά.

Αφού συμφώνησαν ότι ο Βασιλιάς πήρε το μάθημά του, τα παιδιά πρόθυμα χαρακτήρισαν τον “Αταξίδευτο” από τα λόγια και τη στάση του κι έγιναν δημοσιογράφοι για να τον ρωτήσουν τι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην περιπλάνησή του αλλά και τι έμαθε για τον κόσμο και τον εαυτό του.

Θυμήθηκαν επίσης τον Οδυσσέα, τον ακούραστο ταξιδευτή της ελληνικής μυθολογίας και συμφώνησαν με τον ποιητή Καβάφη ότι όσο πιο μακρύ είναι το ταξίδι τόσο περισσότερες περιπέτειες και γνώσεις κρύβει.

Τέλος έγινε αναφορά στα μέσα μεταφοράς, που μας ταξιδεύουν κυριολεκτικά και στα άλλα μέσα που μας ταξιδεύουν νοερά, όπως τα βιβλία, οι φωτογραφίες ή η μουσική, τα οποία και αποτυπώθηκαν στο κολάζ που κατασκεύασαν με ταξιδιάρικη πάντα διάθεση και σύνθημά “ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ!”

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ευχαριστεί θερμά την εκπαιδευτικό Σμαράγδη Γαλημιτάκη και όλους τους εθελοντές, που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.

p1

p2

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων