main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

26/09/2014, Aνακοίνωση για την απευθείας ανάθεση της εργασίας:Φυτοπροστασία – ψεκασμός των πεύκων για την καταπολέμηση του εντόμου Thaumetopea pityocampa

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την διενέργεια διαδικασίας για την απευθείας ανάθεση της εργασίας “Φυτοπροστασία – ψεκασμός των πεύκων για την καταπολέμηση του εντόμου Thaumetopea pityocampa”   προϋπολογισμού 9.990,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι προσφέροντες θα κριθούν στην τιμή που θα δώσουν για την ολοκλήρωση της παραπάνω εργασίας συμπεριλαμβανομένων και όλων των υλικών και των απαραίτητων μηχανημάτων προκειμένου να εκτελεστεί η εργασία, όπως περιγράφεται στην Τεχνική Έκθεση:

                                                               ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

Το έντομο Thaumetopaea pityocampa, παρουσιάζει δραστηριότητα κατά την κρύα περίοδο του έτους ,ενώ τους θερμούς μήνες διαχειμάζει μέσα στο έδαφος με τη μορφή pupa. Εκτός από την προσβολή των πευκοβελόνων που προκαλεί στα δέντρα η προνύμφη του, η οποία είναι φυλλοφάγος , η επαφή της με τον άνθρωπο ,δημιουργεί ερεθισμούς ,κνησμό , αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα κλπ και ιδιαίτερα στα παιδιά. Θα ψεκαστούν ανά δημοτική ενότητα οι παρακάτω περιοχές :από την Δημοτική ενότητα Ν Κυδωνίας το άλσος των Αγίων Αποστόλων όπου υπάρχουν πεύκα μέχρι την μύτη του Ακρωτηρίου όπου σταματάει η βλάστηση των δέντρων και εμφανίζετε φρυγανώδης βλάστηση καθώς και τα πεύκα που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην παραλία (μικρά και μεγάλα πεύκα),στο Νηπιαγωγείο Σταλού τα πεύκα της αυλής.

Δημοτική ενότητα Χανίων άλσος Αγίου Ματθαίου και γύρω δρόμοι, Ιερατική σχολή, Τάφοι Βενιζέλων, άλσος Προφήτη Ηλία, Πολυκλαδικό σχολείο αύλειος χώρος και το άλσος που το περιβάλλει , Σόδυ οι στροφές του δρόμου ,αλσύλλιο Δημοτικών σφαγείων , 7 Γυμνάσιο και 9&10 Δημοτικό σχολείο, οδός Ακρωτηρίου ,η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Μόντε Βάρδια περιοχή Αγίου Ιωάννη (8ο Δημοτικό σχολείο και πευκώνας εργατικές κατοικίες, ειδικό σχολείο Πρεβεντόριο και άλσος αυτού που καταλήγει στη Δεληγιανάκηδων ,Δεξαμενή κλπ) , περιοχή Δικαστηρίων , Δημοτικού Κήπου και Λενταριανών, οδός Βερνάδου , 2oΔημοτικό σχολείο Πάρκο Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, οδός Μουστεράκηδων & Φούμηδων Ν Χώρα.

Δημοτική ενότητα Ακρωτηρίου, περιοχή Κορακιών, δίπλα στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, δρόμος Κουνουπιδιανών προς Πιθάρι (προς Δημαρχείο), Παζινός – δρόμος προς το χωριό (σχολείο),Μαράθι-Λουτράκι,Στέρνες (πίσω από το σχολείο) στον δρόμο προς Περβολίτσα , Μουζουράς (σχολείο),δρόμος προς Αγ Τριάδα, σούπερ μάρκετ Νέα Αγορά, δρόμος Κουνουπιδιανών προς Αγ Ονούφριος, Αγ Ονούφριος, Στέρνες (μεγάλο δάσος εκτός του χωριού),Τερσανάς , Χωραφάκια –εκκλησία Αγ Νικολάου, σχολείο Αρώνι , πλατεία Καθιανών , Καμπάνι –πλατεία –πολιτιστικός σύλλογος, Πλακούρες –διάσπαρτα πεύκα σε όλο το χωριό δρόμος προς αεροδρόμιο, Χορδάκι, δρόμος Κουνουπιδιανών Καλαθά –Χωραφάκια (πολλά πεύκα σε όλη τη διαδρομή), Καμπάνι-περιοχή Εφτάστομη-πολλά πεύκα, Καμπάνι –περιοχή Φρασκί –πολλά πεύκα σε κατοικήσιμη περιοχή ,Καμπάνι –περιοχή απέναντι από το κόμβο του Σκοπευτηρίου-πολλά πεύκα σε σπίτια και στο δρόμο, Καμπάνι-περιοχή στη βορεινή πλευρά του πολιτιστικού συλλόγου-πολλά πεύκα σε κατοικήσιμη περιοχή Δημοτικό σχολείο Αρωνίου, άλσος Αρωνίου, Στέρνες .

Δημοτική ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου : παιδικός σταθμός Νεροκούρου Άγιοι Σαράντα , Δημοτικό σχολείο Νεροκούρου και μουσείο σχολικής ζωής.

Δημοτική ενότητα Σούδας: Παιδικός σταθμός και Δημοτικό σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης .

Ο ψεκασμός θα γίνει με το βιολογικό σκεύασμα Bacillus thuringiesis με προσθήκη ζάχαρης 2%. Ο ψεκασμός θα πραγματοποιηθεί περίπου αρχές Νοεμβρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και τα ευρήματα των δειγματοληψιών.

Η εργασία του ψεκασμού θα πραγματοποιείται μετά από συνεννόηση με το τμήμα Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων, θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζει η νομοθεσία σύμφωνα με το ΕΤΕΠ 10-06-05-00 . Το πρόγραμμα ψεκασμού θα γνωστοποιείται στο Τμήμα Πρασίνου και Περιβάλλοντος δύο ημέρες τουλάχιστον πριν την ημέρα του ψεκασμού απαραίτητα. Τα δέντρα έχουν μεγάλο ύψος και χρειάζεται πιεστικό με υψηλή πίεση περίπου 20 atm και άνω, ώστε να στέλνεται το ψεκαστικό παρασκεύασμα σε όλη την κόμη του δέντρου και να το λούζει πολύ καλά μέχρι πλήρης απορροής. Συμπληρωματικά και όπου χρειαστεί σε σχολεία ή σε πάρκα ή σε πολυσύχναστα σημεία θα γίνει κόψιμο και κάψιμο της φωλιάς των εντόμων, μηχανική καταπολέμηση.

Θα ψεκαστούν από 5000 έως 7000 δέντρα . Σε πολυσύχναστα σημεία όπως στα σχολεία τις πλατείες και στο άλσος των Αγίων Αποστόλων στη παιδική χαρά θα γίνει επανάληψη του ψεκασμού καθώς και όπου υπάρχει βροχή μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του ψεκασμού σε όλο το Δήμο.

                                                ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Υπολογίζομε ότι θα χρειαστούν είκοσι ημέρες για την ολοκλήρωση του ψεκασμού, θα πέσουν 90 tn ψεκαστικού παρασκευάσματος περίπου 4-5 βυτία του τόνου την ημέρα .Κόστος φαρμάκου μέση τιμή 32€ ανά τεμάχιο των 500gr και μέση τιμή ζάχαρης 1€ /kgr έχομε :

. Κόστος εντομοκτόνου φαρμάκου 45χ32€= 1440€μαζί με τον ΦΠΑ

. Κόστος ζάχαρης 1800kgrχ 1€= 1800 € μαζί με τον ΦΠΑ

. Ψεκαστικό μηχάνημα οδηγός και εργάτης για το ψέκασμα και την μηχανική καταστροφή της φωλιάς των εντόμων όπου αυτό χρειαστεί υπολογίζεται 90tn X75€/tn=6750€ μαζί με τον ΦΠΑ.

Υπολογίζουμε ότι το κόστος συνολικά των ψεκασμών καθώς και η μηχανική καταπολέμηση , όπου χρειαστεί , για την προστασία των πεύκων μαζί με το ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των εννέα χιλιάδων εννιακόσια ενενήντα ευρώ 9990,00€ .Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά, μηχανήματα και εργασία για την υλοποίηση της υπηρεσίας ψεκασμός και μηχανική καταπολέμηση συλλογή και καταστροφή της φωλιάς των εντόμων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ προς το Δήμο Χανίων Κυδωνίας 29 Χανιά ΤΚ 73135 με την ένδειξη προς Γραφείο Προμηθειών προσφορά για Φυτοπροστασία – ψεκασμός των πεύκων για την καταπολέμηση του εντόμου Thaumetopea pityocampa έως και την Πέμπτη 02/10/2014

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου