main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/3/2014,Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για επιχειρούμενη απόσπαση προσωπικού στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ

Την αγανάκτηση του εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 230 Απόφαση, που έλαβε στη συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2014 για το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο εν λόγω πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα στο άρθρο 22 προβλέπεται η αυτοδίκαιη απόσπαση του προσωπικού, που υπηρετεί στα τμήματα Διοικητικού – Οικονομικού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, δηλ. στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, σε ψήφισμα, που εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά:

“Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για τις κατεπείγουσες διαδικασίες με τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί πολυνομοσχέδιο με το οποίο επιφέρει σοβαρότατες ανατροπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 22 προβλέπεται η αυτοδίκαιη απόσπαση του προσωπικού που υπηρετεί στα τμήματα Διοικητικού – Οικονομικού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ δηλ. στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο.

Η ενέργεια αυτή οδηγεί στην έτι περαιτέρω αποψίλωση των Υπηρεσιών του Νομού με αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση των ΟΤΑ και των Πολιτών που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν άμεσα και αποτελεσματικά στα Χανιά.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή του “Καλλικράτη” για όσες αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τις τέως Δ/νσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέδειξε ότι μόνο προβλήματα, χρονικές καθυστερήσεις και δυσχέρειες δημιούργησαν στην αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ.

Οι λύσεις βίαιων υποχρεωτικών αποσπάσεων υπαλλήλων, που υπηρετούν στους Νομούς θα είναι αλυσιτελής, καθόσον οι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι και οι περισσότεροι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και εξαναγκάζονται σε παραίτηση.

Ο Δήμος μας αντιμετωπίζει πολλά, ποικίλα και επείγοντα προβλήματα στα οποία η αμεσότητα των ενεργειών του λειτουργούντος Τμήματος στα Χανιά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης βοήθησε στην επίλυση τους.

Φοβούμαστε ότι η γραφειοκρατία που μας ταλανίζει, με τέτοιου είδους λύσεις, θα οδηγήσει στην πλήρη απραξία και απαξίωση των Δήμων και δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε.

Στην ψηφιακή εποχή και στην πρόοδο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι αστείο το επιχείρημα ότι χρειάζεται η φυσική παρουσία υπαλλήλου σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, όπου όλα σωρεύονται προς δυσχέρεια των χρηστών των υπηρεσιών.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα δαπανήθηκαν πόροι και μετεγκαταστάθηκε η υπηρεσία στα κτίρια του ΘΨΠΧ για καλύτερη εξυπηρέτηση των ΟΤΑ και των πολιτών.

Ζητούμε την απόσυρση ή καταψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία όχι μόνο δεν υπηρετεί τις αρχές της Χρηστής Διοίκησης, αλλά οδηγεί σε οικογενειακή, ψυχολογική και οικονομική εξαθλίωση του υπηρετούντος προσωπικού, το οποίο θα αναγκαστεί σε μετακίνηση από τις εστίες του και εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο για περαιτέρω ενέργειες και δη για ενημέρωση της ΚΕΔΕ και λήψης απόφασης στην κατεύθυνση της παρούσας, επιφυλασσόμενοι για περαιτέρω δυναμικές τους ενέργειες”.

 

logo imageσυμβαίνει

“Καρκίνος του μαστού: συμπτώματα-πρόληψη- αντιμετώπιση”: Ενημερωτική καμπάνια από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»