main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/8/2014, Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων σχετικά με τους αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 19ης Αυγούστου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων έλαβε ομόφωνα την υπ΄ αριθμ. 635 Απόφαση αναφορικά με τους αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, οι οποίοι παραμένουν στην πόλη των Χανίων.

Στη συγκεκριμένη απόφαση επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ομόφωνα: 

1) Καταγγέλλει την ατολμία και την αναλγησία του Ελληνικού Κράτους στο θέμα των Σύρων προσφύγων, τους οποίους εγκατέλειψε επί πεντάμηνο, προσπαθώντας να μεταφέρει την ευθύνη σε άλλους και ιδιαίτερα στους τοπικούς φορείς.

2) Ζητά να τους δοθούν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να ταξιδέψουν στις χώρες, που επιθυμούν και που έχουν οργανωμένο καθεστώς προσφύγων-προγράμματα προσφύγων, αφού, όπως δήλωσαν δεν ήταν προορισμός τους η χώρα μας, ούτε επιθυμούν να παραμείνουν σ’ αυτήν.

3) Το Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κατάλληλος και πρόσφορος χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου, ούτε χώρος στον οποίο έχει την αποκλειστική χρήση αυτού, ώστε να μπορέσει να τον διαθέσει για φιλοξενία έστω και προσωρινή, των 55 Σύρων προσφύγων, όπου μεταξύ αυτών υπάρχουν και 30 ανήλικα τέκνα, που να πληρεί έστω τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, όπως έχει ζητηθεί δυνάμει του υπ' αριθμ. 4854-12/8/2014 εγγράφου του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χανίων.

4) Σε απάντηση του εγγράφου του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χανίων προτείνουμε την αναζήτηση χώρων προσωρινής φιλοξενίας των εν λόγω προσφύγων και από άλλους φορείς που ενδεχομένως, διαθέτουν χώρους κατάλληλους και πρόσφορους, όπως π.χ. η Αντιπεριφέρεια Χανίων, λοιποί Δήμοι, Εκκλησία κ.λ.π., καθ' όσον κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προτάθηκαν ως πιθανοί χώροι φιλοξενίας το Ψυχιατρείο Χανίων και η Αγιά, χώροι που ανήκουν κατά κυριότητα και αποκλειστική χρήση σε άλλους φορείς.

5) Εκδηλώνει τη συμπαράσταση του στον ιδιοκτήτη, που φιλοξενεί μέχρι σήμερα τους εν λόγω Σύρους πρόσφυγες και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, προβαίνοντας στην κάλυψη των δαπανών, που έχει προβεί ο ως άνω επιχειρηματίας μέχρι σήμερα και μέχρι την επίλυση του προβλήματος να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του φιλοξενούντος ξενοδόχου με φορέα της κεντρικής διοίκησης.

#Κοινωνική Πολιτική,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»