main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/6/2014, “Έργα επισκευής σχολικών μονάδων και αποκατάστασης του δημοτικού οδικού δικτύου” Δύο νέες συμβάσεις υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Μ. Σκουλάκης

Υπεγράφησαν σήμερα Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και τους εκπροσώπους των αναδόχων κοινοπραξιών δύο νέες συμβάσεις έργων που υλοποιεί η δημοτική αρχή των Χανίων.

Πρόκειται για το έργο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Χανίων» π/υ 201.973 € με χρηματοδότηση από πόρους Σ.Α.Τ.Α. και το έργο «Επισκευή Οδικού δικτύου Δήμου Χανίων» π/υ 73.800 € με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων.

Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Χανίων

''Ο Δήμος Χανίων συνεχίζει να υλοποιεί μία σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία αυτών και την επόμενη σχολική χρονιά'', ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ενώ πρόσθεσε ότι ''οι εν λόγω παρεμβάσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, αναβαθμίζοντας τις σχολικές υποδομές και βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας''.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη τόνισε ότι ''παρά την υποχρηματοδότηση, ο Δήμος συνεχίζει και υλοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν αποτελεσματικά την λειτουργία των σχολείων και θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία τους''.

''Θα ικανοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό αιτήματα σχολικών συγκροτημάτων με την παρούσα σύμβαση ενώ με νεότερη μελέτη που ετοιμάζεται θα επιλύθούν και άλλα προβλήματα σε διάφορα σχολικά κτίρια που δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα μελέτη'' πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Νάνσυ Αγγελάκη

 Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεσθούν είναι οι εξής:

Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων

Κατασκευή υγρομόνωσης -επιχρισμάτων -κουφωμάτων αλουμινίου-βάψιμο αιθουσών .

 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Καθαίρεση παλιών κουφωμάτων και κατασκευή νέων αλουμινίου,επισκευαστικές εργασίες τοπικής βλάβης σκυροδεμάτων και επιχρισμάτων, βαψιμο.

 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών (Πασακάκι)

Καθαίρεση παλιών πλακιδίων και κατασκευή νέων στα WC μαθητών-δασκάλων, αντικατάσταση θυρών στα wc.

 2ο Γυμνάσιο Χανίων

Κατασκευή κιγκλιδωμάτων στον αύλειο χώρο, υγρομόνωση wc.

 Γυμνάσιο -Λυκειο Αμπεριάς, 2ο Λυκειο Χανίων

Επισκευαστικές εργασίες αποκατάστασης τοπικών βλαβών σκυροδεμάτων-επιχρισμάτων.

 3ο-4ο Γυμνάσιο Χανίων

Κατασκευή υγρομόνωσης και επισκευαστικών εργασιών μέρους στεγάστρων.

 Επισκευή αντικεραυνικού συστήματος

Σε μεγάλο αριθμό σχολείων που έχει πρόβλημα το αντικεραυνικό σύστημα λόγω των κλοπών που έχουν γίνει.

«Επισκευή Οδικού δικτύου»

Η σύμβαση αφορά εργασίες αποκατάστασης φθορών στο οδόστρωμα του οδικού δικτύου του Δήμου Χανίων, προκειμένου να αποκαταστασθεί άμεσα η οδική ασφάλεια μέσω παρεμβάσεων εξυγίανσης και επισκευής με τα κατάλληλα υλικά.

 ''Υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση για την επισκευή του οδικού δικτύου του Δήμου Χανίων καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια που θα διευκολύνει και θα εξασφαλίσει την ασφαλή κίνηση οχημάτων και πεζών με σοβαρό προγραμματισμό, παρά τις υφιστάμενες οικονομικές συγκυρίες'', ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης στο πλαίσιο υπογραφής της σύμβασης.

 Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κα Αγγελάκη ανέφερε ότι ''ο Δήμος Χανίων προσπάθησε να αντιμετωπίσει την επικινδυνότητα του οδοστρώματος μέσω εργολαβιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω των τεχνικών του συνεργείων αλλά και του συγκεκριμένου έργου όπου με το πέρας των εργασιών θα έχει καλυφθεί το 90% της φθοράς του οδοστρώματος'' .

 π1

 

 

#Δελτία Τύπου ,#Οδικό δίκτυο/Προσβασιμότητα ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Νέος τρόπος συμμετοχής στις διαδραστικές δράσεις του Δήμου Χανίων με τίτλο: «Ήρωες της καθημερινότητας: Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού»
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 10 Μαρτίου 2021
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 10/3/2021
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων
5th Chaniartoon International Comic & Animation Festival 2021
ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
Λειτουργία ΚΕΠ Δήμου Χανίων σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Παράταση ισχύος για τους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Χανίων, Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παροχή Συσσιτίου
Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)» & «Επίδομα Στέγασης»
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων