main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/3/2014, ''Πολυθεματικό τριήμερο εκδηλώσεων'' από το Τ.Ε.Ι Κρήτης - Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ -Κ.Α.Μ.

Ένα πολυθεματικό τριήμερο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο ''Το ΤΕΙ Κρήτης στο Αρσενάλι'' θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο πλαίσιο της ''Ανοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας'' που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.'' .

''Το “πολυθεματικό τριήμερο εκδηλώσεων” του ΤΕΙ Κρήτης χαρακτηρίζεται από την υψηλή κατάρτιση γνώσεων σε διάφορα επιστημονικά πεδία, με έμφαση στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της δυνατότητας σχεδιασμού νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην συνεχώς εξελισσσόμενη τεχνολογία'' ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Δημαρχείο Χανίων με αφορμή τις παραπάνω εκδηλώσεις .

''Μέσα από τις δράσεις αυτές και με γνώμονα την στήριξη της σύγρονης καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας θα δούμε ότι πολιτισμός και επιστήμη συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους'', επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά το τριήμερο επιστήμης, γνώσης, πολιτισμού και καινοτομίας καθώς όπως είπε ''θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφού στηρίζεται στο δυναμικό χαρακτήρα τόσο του επιστημονικού προσωπικού όσο και των φοιτητών του ΤΕΙ Κρήτης'' .

Η πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., Νάνσυ Αγγελάκη, ανέφερε ότι ''βασικός στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η μεταλαμπάδευση της γνώσης, η σύνδεση του επιστημονικού κόσμου με την κοινωνία και η ενημέρωση του κοινού για ζητήματα που αφορούν νέες τεχνολογικές εξελίξεις''.

''Πολύ σημαντικό δε, είναι το γεγονός ότι θα δοθεί βήμα στους φοιτητές να παρουσιάσουν το έργο τους και να ενισχύσουν τον επιστημονικό διάλογο με ιδέες, προβληματισμούς και προτάσεις,'' πρόσθεσε η κα Αγγελάκη και τόνισε ότι ''ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμπολιτών, φορέων, οργανώσεων και ομάδων που από τη δική τους θέση βάζουν το λιθαράκι τους στην υπόθεση: «χτίζουμε το μέλλον μαζί, για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας».

Ο Διευθυντής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Μιχάλης Ταρταράκης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και την Πρόεοδρο της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. Νανσυ Αγγελάκη, για την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε ο Δήμος Χανίων να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο πολιτιστικών εκδηλώσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

''Στο πολυθεματικό τριήμερο θα παρουσιασθούν δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό και την τέχνη και οι οποίες είναι αλληλένδετα συνυφασμένες με την επιστήμη και την τεχνολογία'' πρόσθεσε ο κος Ταρταράκης και ενημέρωσε ότι το τριήμερο θα περιλαμβάνει καθημερινά 3 ενότητες :

  • Την πρωϊνή εκπαιδευτική ενότητα, με διαλέξεις , παρουσιάσεις για φοιτητές, και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλλά και το κοινό που ενδιαφέρεται.

  • Την απογευματινή, επιστημονική ενότητα με διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού ενδιαφέροντος.

  • Την βραδινή, μουσική ενότητα με μοσυικοχορετικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα ''Πολυθεματικού Τριημέρου Εκδηλώσεων''

p1

#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου ,#ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

logo imageσυμβαίνει

"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στις 02/12/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»