main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/3/2014,“Γνωρίζω & Σέβομαι την πόλη μου” Συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων

Ξεκινά την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων «ΓΝΩΡΙΖΩ και ΣΕΒΟΜΑΙ την πόλη μου: ταξίδι στην Ιστορία, στα Σοκάκια, τις Μνήμες και τα Χρώματα της πόλης των Χανίων», που υλοποιεί - για τρίτη συνεχή χρονιά - ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του πολιτισμού και τουρισμού.

H ανταπόκριση του κόσμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά τις προηγούμενες χρονιές ήταν εντυπωσιακή, καθώς οι ξεναγήσεις αυτές, που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έως και το τέλος Μαΐου, δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας, την ιστορία και τα μνημεία της”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τρίτη 4/3/2014, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων από τους διοργανωτές του προγράμματος.

Μάλιστα, ο κ. Σκουλάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Δημότες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ξεναγήσεων, “περνώντας δημιουργικά τις Κυριακές τους και γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου τους”, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έως και το τέλος Μαΐου 2014, με ώρα έναρξης της κάθε ξενάγησης τις 11.00. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για όλους, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιοτική παροχή της υπηρεσίας ξενάγησης”, τόνισε από την πλευράς της η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεναγήσεις από τους ξεναγούς των Χανίων, οι οποίες θα αφορούν τη δυτική και την ανατολική πλευρά της Παλαιάς Πόλης, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων. Στις ξεναγήσεις αυτές θα υπάρχουν δύο ξεναγοί, όπως γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος των ξεναγών, Ελευθερία Μανούσου.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων στον Φάρο των Χανίων, στη Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής – Μινωικό Πλοίο, καθώς και στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, Μανώλη Πετράκη, ο οποίος τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι στο πλαίσιο των ξεναγήσεων προωθείται ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 -13:00, στο τηλέφωνο: 28213 41666 ή στο e-mail: t-tourismos@chania.gr

 Tο πρόγραμμα των ξεναγήσεων

Μάρτιος 2014

09/03/2014: Ξενάγηση στη “Δυτική πλευρά της Παλαιάς Πόλης των Χανίων” (από τους ξεναγούς των Χανίων / Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς). Διάρκεια ξενάγησης 3 ώρες.

16/03/2014: Ξενάγηση στο “Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων” (από τους ξεναγούς των Χανίων / Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Μητροπόλεως- Τριμάρτυρη). Διάρκεια ξενάγησης 1 ώρα και 30 λεπτά.

23/03/2014, Ξενάγηση “Σημαντικές, αστικές κατοικίες Βενετοκρατίας'' / (από τoν Ιστορικό Ερευνητή, κ. Εμμανουήλ Μανούσακα) /Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς). Διάρκεια Ξενάγησης 3 ώρες.

30/3/2014, Ξενάγηση στην “Ανατολική πλευρά της Παλαιάς Πόλης των Χανίων” (από τους ξεναγούς των Χανίων / Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς). Διάρκεια Ξενάγησης 3 ώρες.

Απρίλιος 2014

06/04/2014: Ξενάγηση στο “Μουσείο Τυπογραφίας” (από την υπεύθυνη του Μουσείου κα. Έλια Κουμή / 10:30 π.μ - (10:40 Αναχώρηση Λεωφορείου από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς). Διάρκεια Ξενάγησης 1 ώρα και 30 λεπτά.

13/04/2014: Ξενάγηση στο “Βυζαντινό Μουσείο και Δυτικές οχυρώσεις Χανίων” (από τον κ. Μιχάλη Ανδριανάκη / Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Τάλω – Παλιό Λιμάνι). Αναμενόμενη διάρκεια ξενάγησης 3 ώρες.

27/04/2014: Ξενάγηση στα “Αρχιτεκτονικά Μνημεία των Χανίων - Ταμπακαριά - Χαλέπα (από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Χανίων / Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Πλατεία Έλενας Bενιζέλου, Χαλέπα. Οικία - Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου. Αναμενόμενη διάρκεια ξενάγησης 2 ώρες και 30 λεπτά.

Μάιος 2014

04/05/2013: Ξενάγηση “Φάρος Χανίων & Μόνιμη έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής – Μινωικό Πλοίο'' (από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, κ. Μανώλη Πετράκη / Σημείο Συνάντησης: Νεώριο του Μόρο – Ενετικό Λιμάνι), Αναμενόμενη διάρκεια ξενάγησης 3 ώρες.

 

11/05/2014: Ξενάγηση “Χριστιανικά Μνημεία της Παλιάς Πόλης των Χανίων” (από τον Αρχαιολόγο κ. Κωνσταντίνο Ψαράκη / Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς). Αναμενόμενη διάρκεια ξενάγησης 3 ώρες.

11/05/2014: (απόγευμα) “Περίπατος στη Μινωική Κυδωνία'” (από την Αρχαιολόγο κα. Πρωτοπαπαδάκη Ευτυχία / Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς).

01/06/2014: Ξενάγηση ''Στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης” (από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, κ. Μανώλη Πετράκη / Σημείο Συνάντησης: Είσοδος Ναυτικού Μουσείου Κρήτης – Ενετικό Λιμάνι), Αναμενόμενη διάρκεια ξενάγησης 1:30 ώρες.

A

afisa

 

logo imageσυμβαίνει

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά