main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/3/2015, Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη

Ενημέρωση για το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020 πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 17/3/2015, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, της διευθύντριας της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, Μαρίας Κασσωτάκη, του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, Αντιδημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Η σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Κρήτης σε ολόκληρη την Κρήτη, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς και να επιτευχθεί καλύτερη προετοιμασία για τους άξονες, τις προβλέψεις και τις απαιτήσεις του νέου Ε.Σ.Π.Α.

«Κάνουμε συναντήσεις σε ολόκληρη την Κρήτη για να ενημερώσουμε όλους τους φορείς για το νέο Ε.Σ.Π.Α., με στόχο να γνωρίζουν ποιες θα είναι οι διαδικασίες για τη νέα προγραμματική περίοδο”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, επισημαίνοντας ότι μόνο με τη συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της απορρόφησης κονδυλίων, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ο Δήμος Χανίων θα επικεντρωθεί πρωτίστως σε θέματα αστικών αναπλάσεων στον κεντρικό ιστό της πόλης των Χανίων, στο κυκλοφοριακό, σε αναπλάσεις περιαστικών περιοχών αλλά και στη σύνδεση τους με την πόλη των Χανίων”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος και στο κλίμα συνεργασίας, που έχει επιτευχθεί με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση, το περιβάλλον, καθώς και στα μνημεία και την προστασία τους, “παρόλο που οι πόροι είναι πολύ περιορισμένοι για την κάλυψη των αναγκών του νησιού”, όπως διευκρίνισε.

Η πολιτική, που θα ακολουθήσουμε ως Δήμος αναφορικά με τη διαδικασία στο σύνολο της προγραμματικής περιόδου, είναι ότι θα μελετήσουμε τις ανάγκες σε ευρύτερες περιοχές, αναζητώντας και άλλες πηγές χρηματοδότησης πέρα από τα Π.Ε.Π., οι πόροι των οποίων κατά κοινή ομολογία δεν επαρκούν”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, παρατηρώντας ότι στην παρούσα φάση στον Δήμο Χανίων δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ώριμος μελετών, γι' αυτό και θα πρέπει να γίνει “αγώνας δρόμου”, ώστε εντός των προβλεπομένων προθεσμιών να παραδοθούν ώριμες μελέτες και να ενταχθούν έργα τόσο στο Π.Ε.Π. όσο και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος της Κρήτης προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

p1

p2

p3

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021