main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/8/2015, Διακοπές κυκλοφορίας στην Δ.Ε Νέας Κυδωνίας : λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ Δ. ΧΑΝΙΩΝ, ΥΠΟΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ» οι περιοχές που θα πραγματοποιούνται εργασίες κατά την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση κεντρικού αγωγού καθώς και την κατασκευή παροχετεύσεων που θα εξυπηρετούν του κατοίκους της περιοχής, είναι:

Περιοχή Αγίας Μαρίνας

- Οδοί Ιωάννη Καποδίστρια, Πεσόντων και Μπαϊρί

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από την οδό Μπαϊρί

 

Περιοχή Σταλού

- Οδοί Αλέξη Μινωτή, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, 1η πάροδος Αλέξη Μινωτή και 2η πάροδος Αλέξη Μινωτή.

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από την οδό Μακράκη και μέσω της Π.Ε.Ο., οπότε και ελαχιστοποιείται η όχληση των πολιτών, καθώς οι παραπάνω οδοί πληρούν τα κριτήρια ασφαλούς μετακίνησης των οχημάτων.

 

Περιοχή Γαλατά

- Οδοί Ελευθερίας, Ιδομενέως και σε τμήμα της Νέας συνδετήριου Α/Κ Γαλατά – Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου.

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από το παράπλευρο οδικό δίκτυο την περιοχής και συγκεκριμένα από τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Δικτύνης, Ρήγα Φεραίου, χωρίς να επιβαρύνονται οι εν λόγω οδοί.

 

- Οδοί Γεωργίου Θεοδωράκη, πλατεία Β. Ρουμελιωτάκη

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από παράπλευρους δρόμους μέσω των οδών Γερογιάννηδων και Ασκληπιού.

 

Περιοχή Καλαμακίου

- Τμήμα Νέας συνδετήριου Α/Κ Γαλατά – Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου, Οδός Αισχύλου

Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται για το Τμήμα Νέας συνδετήριου Α/Κ Γαλατά – Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Καστελίου από τμήμα της οδό Ελευθερίας προς Π.Ε.Ο. 90 και για το τμήμα της οδού Αισχύλου από την οδό Κατίνας Παξινού και Προμηθέως.

 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων αλλά και των εργαζομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

Σημειώνεται ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό σύμβασης 5.299.570,96 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, καθώς και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ενώ η διάρκεια υλοποίησής του ανέρχεται σε 18 μήνες και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

 

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή περίπου 28,5 χιλιομέτρων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, τα οποία αποσκοπούν τόσο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, όσο και στη μείωση της ρύπανσης των θαλασσίων ακτών της ευρύτερης περιοχής, που είναι βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία της Ε.Ε. και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα δίδεται σε χρήση τμηματικά, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης περίπου 2.300 ιδιοκτησίες και έτσι από το 55% των ιδιοκτησιών που είναι συνδεδεμένες με την αποχέτευση σήμερα, να φτάσουμε στο 95%, καλύπτοντας έτσι το σύνολο σχεδόν της Νέας Κυδωνίας.

 

Το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην προστασία της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στην προστασία της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής και των ακτών της, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις περαιτέρω προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.

p1

 

logo imageσυμβαίνει

Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021